Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar ile birlikte Karabük Üniversitesinden çoğunluğu uluslararası öğrenci olmak üzere 90 öğrenci yer aldı.
Sabahın erken saatlerinde otobüslerle Sarıkamış'ta bulunan yürüyüş toplanma alanına geçen öğrenciler burada edilen dualar ve ilahilere iştirak ederek Sarıkamış Şehitlerini andı. Edilen duaların ardından 20 bin kişi ile birlikte öğrenciler 4,5 kilometre uzunluğundaki zorlu parkurda yürüyerek şehitlerin geçmişte yaşadığı zorlukları bir nebze olsun anlama fırsatı buldu.
Öğrencilerle birlikte parkurda yürüyen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, 'Şehit askerlerimizin yaşadığı zorlukları biz de bugün öğrencilerimizle birlikte yaşamaya ve hissetmeye geldik. Onlar bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Bu vesile ile başta Sarıkamış Şehitlerimiz olmak üzere vatan için canını feda eden tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.' ifadelerini kullandı.
'Farklı coğrafyalardan olsak da bu anma programı sayesinde aynı duyguları paylaştık.' diyen uluslararası öğrenciler ise bu imkânı verdikleri için başta Rektör Prof. Dr. Refik Polat olmak üzere, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğüne ve Tömer okutmanlarına teşekkür etti.
Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşünden bir gün önce Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile birlikte binlerce yıllık tarihe sahip Ani Harabelerini de gezme fırsatı bulan öğrenciler gördükleri yerler hakkında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ayrıca öğrenciler ve Rektör Polat Ani ziyaretinden sonra Sarıkamış Kayak Merkezinde şehitlerimizin anısına yapılan kardan heykeller sergisinin açılışına da katıldı.
İlk kez kar gören Çadlı öğrencilerin keyifli anlar yaşadı
Sarıkamış şehitleri anma programına katılan Karabük Üniversitesi'nin Çadlı öğrencileri hayatlarında ilk kez gördükleri karın keyfini de yaşadı. Kartopu oynayarak kızak ve teleferiğe binen öğrenciler bu anların keyfini yaşadı. Hayatlarında ilk kez kar görüp, kızak ve teleferiğe bindiklerini söyleyen öğrenciler, Türkiye'nin çok güzel olduğunu söyleyerek mutluluklarını paylaştı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri Sarıkamış’ta şehitleri andı