Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor(MEMGE) projesi kapsamında açılın aşçılık, pastacılık-tatlıcılık, pidecilik ve servis elemanlığı kursundan toplam 63 kursiyer sertifika aldı. MEMGE kursunun kapanış ve sertifika programı, Samsun İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonda gerçekleşti. 63 kursiyere katılımcılar tarafından sertifikaları takdim edildi. Programda ayrıca MEMGE kursunun 3. dönem açılışı da yapıldı. Oldukça fazla ilgi gören kursa şimdiye kadar 250 başvuru yapıldı.

Başkan Tok: 'İş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklar'
Birçok işlere imza attıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Kursu bitiren gençler artık iş sahibi oluyor. Bundan sonraki hayatlarında ellerinde altın bilezik var. İş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar çünkü Samsun'da hizmet sektörünün kaliteli yetişmiş elemana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Önemli bir noktaya temas ettik. Bu kursumuz oldukça fazla rağbet gördü. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Yılmaz: 'Bir Samsunlunun cebindeki 100 liranın 60 lirası hizmet sektöründeki hizmetlerden'
Samsun'da eskiden yetişmiş eleman sıkıntısı çekildiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Üniversite yıllarımda Samsun'da iki tane iyi lokanta 1 tane de otel vardı. Anemon Otel yapıldığında, otelin yöneticileri yetişmiş eleman bulamadıklarını söylemişlerdi. Samsun o günlerden bugünlere geldi. Bugün neredeyse adım başında misafirinizi getirebileceğiniz lokanta da var otel de var. Hizmet sektörü olabildiğince gelişti. Bir Samsunlunun cebindeki 100 liranın 60 lirası hizmet sektöründeki hizmetlerden kazanılıyor. Hizmet sektörünün Samsun'da üretilmiş olan gayri safi milli hasıla içindeki yeri yüzde 60'lar seviyesinde. Türkiye yüzde 56-57'lerde. Yani Türkiye ortalamasının üzerindeyiz hizmet sektöründe Samsun'un geçindiği miktarın oranı' diye konuştu.
Programa; Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, esnaflar, kurum yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

MEMGE 2. dönem kursiyerleri sertifikalarını aldı