AK Parti Samsun İl Başkanı'nın belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilecek temayül yoklamasında, belediye başkanlarıyla yüz yüze görüşülecek, il ve ilçe yönetimleri ile gençlik kolları ve kadın kolları yönetimlerinin yanı sıra partili Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri en az üç isim belirleyerek, oy kullanacak.

Edinilen bilgiye göre, il başkanlığı için aday olan gösterilen isimlerin oy kullanacak partililer tarafından belirlenecek. Temayül yoklamasını, AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal yönetecek. Turan ve Ünal, en çok oyu alan üç ismi daha sonra AK Parti Teşkilat Başkanlığı'na bildirecek.

Bu arada, bazı il ve ilçe yöneticilerinin Muharrem Göksel'in ismini yazarak, eski başkana vefa göstermeyi amaçladıkları da öğrenildi.

Bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda saat 11.00'de başlayacak temayül yoklamasında, sandıktan çıkması beklenen muhtemel isimler şunlar: Muharrem Göksel, Ahmet Yeni, Mustafa Demir, Musa Uzunkaya, Adem Bektaş, Yılmaz Hocaoğlu, Hakan Kaduman, Hasan Tahsin Şengül, Adnan Varol, İhsan Kurnaz, Osman Çetinkaya, Ali Akyüz, Recep Cemal Certel ve Mustafa Yeşilyurt.