Alaçam Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma programında, Cumhuriyet Meydanı'ndan Sivri Tepe'ye kadar yürüyüş düzenlendi.

EŞSİZ ÖRNEK

Programa, Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, İlçe Emniyet Amiri Kenan Bıyık, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin Karaaslan, "Şartların tüm olumsuzluğuna karşısında gösterdiği üstün cesaret, sabır ve metanetle, savaştığı düşmanın bile takdirini kazanan Türk askeri, Sarıkamış Harekatı'nda harp tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele örneği sergilemiştir" dedi.

KUTSAL MÜCADELE

Sarıkamış'ta 90 bin askerin vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Sarıkamış'ta şehit düşen askerlerimizin bu eşsiz yiğitlik destanı, büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olmanın yanında, gelecek kuşaklar için de birlik ve kardeşlik örneğidir. Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz olabilecek en zor koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etti. Bizler de bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti ile onların izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mehmet Süsün tarafından şehitler için yapılan duanın ardından, Alaçam Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunarak anma programı sona erdi.