Okul Sporlarının 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Okul Sporlarının faaliyet programında yer alan Genç kızlar ve Genç erkekler yarı final müsabakaları Erzincan'da yapıldı.
Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yıldırım Akbulut Spor salonunda gerçekleştirilen müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Takımlar rakiplerine üstünlük sağlama ve finale çıkmak adına tüm hünerlerini sergilediler.
12 ilden 8 kız 8 erkek toplam 16 takımın mücadele ettiği müsabakalar 7 Ocak Pazar günü yapılan final maçları ile sona erdi. Genç erkeklerde 2 gurupta mücadele eden takımlar çapraz eşleştirme usulü ile karşı karşıya geldi. A gurubunun birincisi Diyarbakır Spor Lisesi ile B gurubunun ikincisi Rize Türk Telekom Spor Lisesi karşılaşmasını 27-21 kazanan Diyarbakır takımı Finale ismini yazdırdı. Bir diğer müsabakada ise B gurubunun birincisi olan Ankara Özel İncek Okyanus Anadolu Lisesi ile A gurubunun ikincisi Elazığ Kaya Karakaya Spor Lisesi karşı karşıya geldi. Müsabakayı 40-14 kazanan Ankara ekibi finale çıkan takım oldu. Kızlar müsabakalarında da yine çapraz eşleşme neticesinde finale çıkan 2 takım belli oldu. A gurubunun birincisi olan Sivas Ahmet ayık Spor Lisesi ile b gurubunun ikincisi olan Diyarbakır Ergani Mesleki Teknik Anadolu Lisesi karşılaşmasından 31-12 Sivas ekibi ayrılarak finale çıkmaya hak kazandı. Bir diğer müsabakada ise B gurubunun birincisi olan Elazığ 100. Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile A gurubunun ikincisi olan Rize Türk Telekom Spor Lisesi karşılaştı. Müsabakadan 19-15 galip ayrılan Rize ekibi finale çıkan isim oldu. Kızlarda 2, erkeklerde 2 olmak üzere toplam 4 takım ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye şampiyonasında mücadele etme hakkı kazandı.
Erzincan'da 4-7 Ocak 2018 tarihleri arasında oynanan müsabakalarda Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Elazığ, Rize, Bingöl, Van, Gaziantep, Mardin, Bitlis ve Erzincan takımları mücadele etti.

Hentbol müsabakaları tamamlandı