Taşeron işçilere sağlanan daimî işçi kadrosuna geçiş hakkıyla ilgili sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi ve hiç kimsenin hak kaybına uğramaması adına Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in talimatı üzerine Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salonda üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışan taşeron işçilerle bir araya geldi. Adeta bir bayram havasında geçen toplantıya katılım çok yüksekti.
Genel Sekreter Kabadayı yüzlerce işçinin katıldığı toplantıda, taşeron işçilerin kadroya geçişte başvuru süreci, daimi işçi kadrosuna kimlerin başvurabileceği, geçiş sınavının nasıl olacağı, süreç takvimi ve atamaların ne zaman yapılacağı konularında işçilerin sorularını cevapladı.
Genel Sekreter Kabadayı, 2 Nisan 2018 tarihi itibarı ile taşeron işçi konusunun sona ereceğini dolayısıyla artık üniversite olarak personel hizmeti ihalesi yapılmayacağını, yıllardır özlük haklarını firma aracılığıyla ödedikleri, personelin bundan sonra tüm özlük haklarını üniversitenin ödeyeceğini, arada firma olmaksızın doğrudan kendi personeli ile çalışacak olmalarının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

'Bu süreci işçi kardeşlerimizi mağdur etmeden aşmak istiyoruz'
Samsun'un belki de Karadeniz'in en büyük taşeron işçi çalıştıran kurumu olduklarını kaydeden Doç. Dr. Kabadayı konuşmasında şu sözlere yer verdi: 'Bu kadar sayıya sahip olmamızdan ötürü bu süreçte en sancılı olabilecek, en çok sıkıntı yaşanabilecek, iş kolları bakımından da en fazla iş koluna sahip kurum biziz. Bu merhaleyi mümkün olduğu kadar işçi kardeşlerimizi mağdur etmeden aşmak üzere sizi temin ederim, geceli gündüzlü çalışıyoruz. Zaten söz konusu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlanır yayımlanmaz, bu süreci daha iyi nasıl atlatabiliriz diye toplantılar yapmaya başladık. Sayın Rektörümüzün de talimatıyla hemen işe koyulduk ve şimdi bu konuda sizleri aydınlanmak için buradayım.'

'Karşınızda işleri kolaylaştıran bir idare var'
Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi hususundaki yaklaşımlarına değinen Doç. Dr. Kabadayı, 'Kadroya geçmeniz için her şeyi en güzel şekilde ayarlayan ve işleri kolaylaştıran ve Allah'ın izniyle kadroya geçtikten sonra 'hayırlı olsun' diyecek bir idare var karşınızda. Lütfen bunu böyle bilin, başkaları ne söylüyorsa söylesin, inanmayın. Bizim sözümüz söz' diye konuştu.

'En son arkadaşımızın evraklarını teslim alana kadar mesai yapacağız'
Yapılacak sınavla ilgili bir komisyon kurduklarını da belirten Genel Sekreter Kabadayı nasıl bir sınav sistemi uygulayacaklarına karar vereceklerini de ekleyerek devamında şunları dile getirdi: 'Sınav mümkün olduğu kadar sizleri elemek için olmayacak arkadaşlar. Yani böyle bir ön yargıya kapılmayın. İşini iyi yapan, işinin ehli olan hiç kimse eleme potasında değildir. Tek kriter var: İşini iyi yapmak. Bir de tabii güvenlik soruşturması yapılacak ki bundan da temiz çıkmanız gerekiyor. 11 Ocak'a kadar süreniz var. Evraklarımız yetişmeyecek diye düşünmeyin. Şunu vurgulamak isterim ki en son arkadaşımızın evraklarını sağlam bir şekilde alana kadar mesai yapacağız, yapmak zorundayız. Bu konuda günlünüz rahat olsun.'

'Samsunspor'a sahip çıkın'
Son olarak sözü Samsunspor'a getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, 'Devlet size sahip çıkıyor, siz de Samsunspora sahip çıkın' diyerek işçilere çağrıda bulundu.
Toplantıda, taşeron işçiler tereddüt ettikleri konuları en yetkili ağızdan öğrenme fırsatı buldukları için Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı'ya teşekkür ettiler. Buluşmada ayrıca daimi işçi kadrosuna geçecek olmanın mutluluğu salondaki havaya yansırken toplantıya katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.

OMÜ’de taşeron işçiler ilk ağızdan bilgilendiriliyor