Dün gece hayat pahalılığına karşı yapılan protesto gösterilerinde 55 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Tunus'un başşehri Tunus'un 40 kilometre batısında bulunan Teburba şehrinde yapılan protesto gösterilerinde 5 kişi yaralandı. Tunus İçişleri Bakanlığı 55 yaşındaki bir Tunuslu'nun protesto gösterilerden sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ölen kişinin solunum zorluğu çektiği, şiddete maruz kalmasıyla ilgili bir bulguya rastlanmadığı ifade edildi.
Sosyal medyada, ölen şahsa güvenlik güçlerine ait bir vasıtanın çarptığı, ancak sağlık bakanlığının bu iddiayı yalanlayıp atılan göz yaşartıcı gaz bombasından etkilenip nefes almakta zorlandığının söylendiği iddia edildi.
Tunusluların, 2018 yılında kabul edilen Finans kanunu gereğince vergilerin yükseltilmesi kararını protesto ettikleri kaydedildi.
Finans kanunun 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesiyle yakıt fiyatlarındaki aşırı yükselme ve ev satın alma vergilerin çok yükseldiği ifade edildi.
Tunus'un orta kesiminde yer alan Sidi Buzid şehrinde halkın, iki gün üst üste yaptığı protesto gösterine gelecek günlerde de devam edeceklerini söyledikleri belirtildi.

Tunus’ta vergi artışları protesto edildi, 1 kişi hayatını kaybetti