Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ali Arıkan'ın başkanlığında yapılan toplantıda kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yönelik 12 milyon TL bütçeli 'Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi' ile DOKAP tarafından finanse edilen kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik 5 milyon 175 bin TL bütçeli 'Yeşil Yol güzergahındaki Kültür-Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi' mali destek programları tanıtıldı.
DOKA Program Yönetimi Birimi Uzmanı Burhan Yazıcı, 'Tarihi, Kültür ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi' programına kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının müracaat edebileceklerin, 12 milyon TL bütçeli programda asgari destek tutarının 300 bin, azami destek tutarının 1,5 milyon TL olduğunu söyledi.
Programın amacının bölgede yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip alanların birer çekim merkezi olarak değerlendirilmesi ve bu alanlardan turizm amaçlı yararlanılabilmesinin sağlanması olduğunu kaydeden Yazıcı, proje sürelerinin asgari 18 ay azami 24 ay olduğunu belirtti.
Finansmanı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından sağlanacak olan ve DOKA tarafından yürütülecek olan 'Yeşil Yol Güzergahındaki kültür-turizm ve altyapı yatırımlarının desteklenmesi' konulu mali destek programından da bahseden Yazıcı, 5 milyon 175 bin TL bütçeli programda asgari desteğin 150 bin, azami desteğin 862 bin 500 TL olduğunu vurguladı.
Her iki programa da başvuruların 28 Mart saat 23.59'a kadar yapılması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, 18-19 Ocak tarihlerinde Gümüşhane'de proje yazma ve KAYS eğitimi verileceğini söyledi.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ali Arıkan, bu tür kaynakların Gümüşhane'de güzel hizmetlerde kullanılmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Katılımların sorularının cevaplandırılmasının ardından program sona erdi.
Toplantıya İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri ve yetkilileri katıldı.

DOKA yeni desteklerini Gümüşhane’de tanıttı