Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Öney ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda resmi okul/kurumlarda görev yapmakta olan 100'e yakın öğretmenle bugün bir araya geldi. İlçede yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında düzenlenen ve 3.'sü yapılan toplantıda, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç'un, göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmalar, yatırımlar, kazanılan başarılar, hedefler ve beklentiler gibi pek çok konu gündeme alındı.
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, yapılan toplantıda, 'Eğitim öğretimin daha etkili ve verimli hale getirilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımın desteklenmesi ve amacına uygun bir biçimde yürütülmesini sağlayarak, eğitimin her kademesinde ve her alanında kalitenin arttırılmasını hedefliyoruz. Düzenli olarak bir araya gelmeye çalışıyoruz. Böylelikle Müdürlüğümüz ile okullarımız arasındaki iletişim kanalları gelişiyor. Okullarımız tarafından uygulanmakta olan örnek uygulama ve projeleri paylaşarak iyi uygulamaların tüm okullarımıza yaygınlaştırılmasına teşvik ediyoruz.' dedi. Ayrıca Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, değerler eğitiminin öneminden bahsederek; 'Başarılı, başarısız ayırt etmeden tüm öğrencilerimize dokunmalıyız. Bilgili canavarlar, becerikli psikopatlar yetiştirmemeli, insani değerlerini yitirmemiş ahlaklı bir toplum inşa etmeliyiz.'' şeklinde konuştu.
Toplantının devamında; Edremit ilçesi genelindeki okulların eğitim-öğretim durumu ve eğitim istatistikleri masaya yatırılarak, eğitim-öğretim yılı boyunca yapılacak etkinlikler, yarışmalar ve öğrencilerin mesleki, akademik ve sosyal kültürel alanda becerilerinin geliştirilmesi için uygulanacak projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öğretmenler de İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar.
Yapılan toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getiren Öğretmenler adına konuşan Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Meral Baycan, 'Önemsenmiş olmak, yalnız olmadığını hissetmek adına İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün yanımızda olması bizlere mesleki açıdan büyük bir azim katmıştır. Göreve geldiği günden beri kurum içerisinde özverili, uyumlu ve başarılı çalışmalarından dolayı İlçemiz büyük başarılar elde etmiştir. Bu vesileyle Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Koç'a ve Şube Müdürlerimize, arkadaşlarım adına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diliyoruz.'' dedi. (EME)

Edremit’te öğretmenlerle eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı