Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iplik fabrikasında çalışan 19 yaşındaki Mehmet Alperen Gücer, 3 Ocak 2018 tarihinde işten çıktıktan sonra Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesi 77 Sokak'taki evine gitmiş, gelen telefon sonrası 34 KE 8770 plakalı otomobiline binerek evden ayrılmıştı. Bir daha haber alınamayan gencin 8 Ocak'ta ise Burç Mahallesi Hacı Hasan Göleti kenarında cesedi bulundu ancak gencin kaybolan aracına ulaşılamadı.
Gencin yakınları 5 gün boyunca her yerde aradıkları Mehmet Alperen Gücer'i bulamayınca cezaevinde yatan ağabeyini ziyaret ederek olayı anlattıklarında, ağabeyin kardeşini Burcu ve Necati isimli kişilere sormalarını istediği ileri sürülmüştü. Aile bu kişileri araştırırken Bitlis'te bulunan bir cep telefonundan gelen 'Oğlunuzu aramayın, şehir dışına kaçırdık. Bulamazsınız' yazılı bir mesaj geldiği ileri sürülmüş, mesajın geldiği numarayı arayan aile, karşı taraftan önce 'Şaka yaptık. Oğlunuzu tanımıyoruz' cevabını almış, sonra tekrar aradıkları numaraya ise ulaşılamadığı iddia edilmişti
Olayla ilgili annenin ifadesini alan Burç Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Gücer'in en son Burcu olarak bilinen Hatice K. ile görüştüğünü öğrendi. Hatice K.'nın izini süren ekipler, adresini belirleyince eve yaptıkları operasyonda Hatice K., Aslı I., Mehmet K.'nın aralarında bulunduğu toplam 6 kişiyi gözaltına aldı.
Arabayı bulamayan ekipler, sorguda aracın yerini de öğrenerek, aracı teslim aldı. Öte yandan, yakalanan zanlılardan Burcu I.'nın ifadesinde, Mehmet Alperen Gücer'in Hatice K.'ya sarkıntılık yapması nedeniyle kendisinin öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
Jandarma ekipleri ise gencin Mehmet K. tarafından öldürülmüş olabileceği şüphesi üzerine çalışmalarını derinleştirdi. Ekipler, tahkikatın tamamlanmasının ardından zanlıları sağlık raporu için Şehitkamil Devlet Hastanesine götürdü. Geniş güvenlik tedbirleri arasında sağlık raporu alınan zanlılar, Gaziantep Adliyesine sevk edildi.
Öte yandan, bulunan aracın bugün aileye teslim edileceği öğrenildi.

Göletin kenarında cesedi bulunan gencin katil zanlıları yakalandı