Bir otelde gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde konuşan İl Başkanı Enver Kiraz, tüm gazeteciler ve basın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Basının toplumun eli, kulağı ve gözü olduğunu ifade eden Kiraz, 'Toplumun objektif haber alabilmesi, toplumun objektif şekilde meydana gelen olaylardan bilinçlenmesi noktasında özgür, tarafsız, bağımsız basına her zaman çok önemli ihtiyaç var. Tabi demokrasinin en önemli kurumlarından birisi siyasi partiler, bir diğeri de elbette basın kurumlarıdır. Basın ne kadar özgürse, demokrasimiz daha o kadar gelişmiş bir vaziyette oluyor. Ama geçmiş tarihimize baktığımızda da aslında demokrasinin sekteye uğradığı her dönemde, siyasetçilerin ödediği bedeller gibi basın kurumu, gazetecilerimizde önemli tarihsel süreçler içerisinde bedeller ödemiştir. Kalemi kırılan, demokrasi yolunda bedel ödemiş bütün gazetecilerimizi de bu vesileyle anıyoruz' dedi.
Tutuklu gazetecileri de biran önce bırakılması gerektiğini belirten Kiraz, 'Her şartta, her durumda, soğukta sıcakta, bazen biz siyasi partilerle bazen toplumun farklı kesimleriyle toplumu buluşturma görevini yerine getiren ve zaman zamanda bunun her türlü bedelini ödemeye hazır olan, toplumu bilinçlendirme adına özgürlükleri savunma adına kalemini özgürce, hiçbir baskı ve tehdit altında kullanabilen bütün gazetecilerimizin bir kez daha gününü kutluyorum' şeklinde konuştu.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Kemal Deniz ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, 'Gazetecilerin belki istediği konuları istediği gibi yazamadığı noktalarda vardır. Ya da hiçbir şeye gerek yoktur, ekonomik krizi varsa zaten yazamıyordur. Geçim kaidesiyle uğraşan gazetecinin sağlıklı haber yaptığını hiç kimse söyleyemez. Bir gazetecinin kalemini rahat oynatabilmesi için önce rahat, huzurlu bir ekonomik seviyede olması gerekir. Biz ileriye doğru umudumuzu taşıyoruz' diye konuştu.

CHP, çalışan gazetecileri unutmadı