İzmir'de tedavileri devam eden lösemili çocuklar, 'Bizlerin maskemizin ardındaki gülüşlerimizi, hayallerimizi, sağlığımıza kavuşup tekrar arkadaşlarımızla oyunlar oynamak, okulumuza devam etmek gibi masumca dileklerimizi milyonlarca kişiye ilettiğiniz, zor günlerimizde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederiz' dediler.
Lösemili Çocuklar Vakfı olarak yapılan kutlamada ayrıca şöyle denildi: '20 yıldır lösemili, kanserli çocuk ve yetişkinlere destek olurken yanımızda olduğunuz, kamuoyunu lösemi başta olmak üzere tüm kanser türleri hakkında bilgilendirme çalışmalarımızda sesimizin daha güçlü çıkmasını sağladığınız için minnettarız. Medya mensupları olarak ne tür şartlarda habercilik yaptığınızın, gerçekleri halka ulaştırabilmek için ne büyük bir özveriyle çalıştığınızın farkındayız. Biliyoruz ki bir ülkenin yasama, yürütme, yargı kuvvetlerinin yanında medya dördüncü kuvvetidir. Medya ne kadar özgür, tarafsız ve gerçeklerden yana olursa ülkede demokrasi o kadar iyi işler. Bu bilinçle davranan tüm gazetecilerimizin gününü yürekten kutlarız.'
9 yaşındaki Mert P. 'Haberlerde bize yer verdiğinizde kendimizi çok değerli hissediyoruz, sizleri çok seviyoruz. gazeteciler gününüz kutlu olsun, İyi ki varsınız.' derken, 6 yaşındaki Sude E. de, 'Yılbaşı partisinde bizimle olduğunuz, dileklerimizi dinlediğiniz için çok teşekkür ederiz.' dedi. 8 yaşındaki Elif T.'nin mesajı, 'Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını, enfeksiyon kapmamak için maske taktığımızı insanlara anlatmanıza çok sevindim. Okuldaki arkadaşlarımın ve anne-babalarının bunu bilmesini istiyorum.', 13 yaşındaki İrem Nur B.'nin de 'Löseminin iyileşebilir bir hastalık olduğunu insanlara anlatmamızda yardımcı olduğunuz, bizim de iyileştikten sonra normal hayatımıza dönmek istediğimizi aktardığınız için teşekkürler.' mesajları yer aldı.
Kutlamanın sonunda, 'LÖSEV olarak tüm etkinliklerimizde bizi destekleyen, çocuklarımızın sesi olan tüm medya mensuplarının Çalışan Gazeteciler gününü kutluyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki hep yanımızdasınız.' denildi.

Lösemili çocuklardan gazetecilere kutlama