Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 'Her türlü koşulda haber üretmeye çalışıyorsunuz. Zaman zaman kötü muamelelere bile maruz kalıyorsunuz. AK Parti Düzce il teşkilatı olarak her zaman yanınızdayız. Bugüne kadar rahmeti rahmana kavuşmuş bütün medya mensuplarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine de sabırlar diliyoruz' dedi.
Aynı aşk ve şevk ile çalışmaya devam edeceklerini ve yaklaşık 3 yıldan bu yana da hizmet etmeye gayret gösterdiklerini kaydeden İl Başkanı Hikmet Keskin, 'Ulusal anlamda AK Parti Düzce teşkilatları 3 yıl içinde 2 seçim ve 1 referandumda Düzce'yi ve Düzcelileri temsil etme gayreti gösterdik. Son olarak da 31 Aralık'ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla il kongremizi yaptık. Sizler de bu kongreyi yakından takip ettiniz teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Sayın Bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz ve teşkilat üyelerimizle aynı aşk ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

'Millete hizmetkar olmaya geldik'
AK Parti teşkilatlarının 2001 yılından bu yana büyük işler başardığını ve 2015 yılından beri de aldığı bayrağı yukarılara çekmeye çalıştığını belirten Keskin, ikinci defa görevlendirdiklerini de hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
AK Parti teşkilatlarının projeleri hayata geçirdiğini söyleyen Keskin, 'Biz; Bakanımız, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla projelerimizi hayata geçiriyoruz. 3 yıl içerisinde 350'nin üzerinde bir proje ile Düzce'ye katma değer, yatırım yapıldı. Büyük işlere imza atmak istiyoruz. Biz bunları yapmak zorundayız. Biz millete efendi değil milletin hizmetkarı olmaya geldik. 2019 yılında Milletvekilliği ve yerel seçimlerimiz var. Düzce teşkilatlarımız yine üzerine düşeni yapanı yapacaktır. Yüzde 70'nin üzerindeki oy oranımızı arttıracağız. Yol arkadaşlığımızı göstereceğiz. Bundan emin olabilirsiniz' şeklinde konuştu.

Basına Övgü
Düzce'nin ulusal anlamda algısının iyi olması için siyasetçiler kadar basının da görevi olduğunu belirten Keskin, 'Sizler görevinizi objektif olarak yapıyorsunuz. Düzce'nin algısı da iyi anlamda düzelmiştir. Düzce'nin daha yukarılarda olması, sosyal, kültürel ve bilim alanında yükselebilmesi için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor. Sizler de bu konuda bizlere yardımcı oluyorsunuz' dedi.

'Cumhurbaşkanımız Düzce'mizi ayrı seviyor'
31 Aralık 2017 tarihinde yapılan AK Parti Düzce İl Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce'ye ayrı bir sevgi beslediğini söyleyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 'Kongremizden 2 ay önce Cumhurbaşkanımızı Düzce'ye davet etmiştim. Bizleri şereflendirdiler. Düzce'ye ayrı bir sevgisi var. Cumhurbaşkanımıza yakışır bir şekilde tüm teşkilatlarımızla bir ay gibi bir zamanla çalıştık. Cumhurbaşkanımıza layık olmak için gece gündüz çalıştık. Düzce'nin kongresi ve mitingi de en iyi kongrelerden bir tanesi oldu. Bu mutluluğunu Cumhurbaşkanımız şahsıma bildirdi. Düzce'miz, Düzceliler ve teşkilatımız adına bu bizleri memnun etmiştir. Belediye Meydanında hemşerilerimize de hitap etmesi Düzce'yi ayrı kılmıştır. Düzceliler Cumhurbaşkanımıza desteğini hiç esirgemediler. Bizler de hem Cumhurbaşkanımıza hem de Düzcelilere layık olmaya çalıştık' şeklinde konuştu.

'Herkes aday olabilirdi'
İl Kongresinde aday olamadıklarını iddia edenler için de açıklamalarda bulunan Keskin, 'Cumhurbaşkanımızın güvenliğinden dolayı teşkilatlarımızı salona aldık. Bunun dışında da hemşerilerimize Cumhurbaşkanımız dışarıda hitap ettiler. Dışarıda kaldıklarını içeriye giremediklerini söyleyenleri arkadaşlarımız davet ettiler. Ama içeri girmemek için imtina ettiler. Bizim partimizin bir kültürü ve ahengi var. Herkes bu kültür içerisinde aday olabilir. Bir arkadaşımız divana listesini verdi. Listesinde delege olmayan 14 kişi vardı. Buna rağmen bu arkadaşımızı gayet medeni bir şekilde karşıladık. 34 imza toplamasına karşın 14 tane delege olmayan vatandaşımızın imzasını attırmasına rağmen müdahale etmedik. Etmemiz de doğru değil. Demokratik hukuk kuralları içerisinde siyaset yapan insanların bir arada bulunduğu bir partidir AK Parti' diye konuştu.

'Adaylık niyetleri yoktu'
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, partinin huzur ve ahengini bozacak hiçbir müdahaleye izin vermeyeceklerinin altını çizerek, 'Sahte delege kartları bastırıp orada şov yapmanın alemi yok. Cumhurbaşkanımız gittikten sonra bu arkadaşımız salona girebilirdi. Aday adayları varsa içeri girsinler diye kongre 20-25 dakika geç başlamıştır. Bu bütün illerde yapılan bir uygulamadır. Bu süre içerisinde aday olacaksa başvurusunu divana yapabilirdi. İkincisi de kongremizde adaylık niyeti olan bir kişi içeride delege olan bir arkadaşa imzalarını toplayıp divana verse bile aday olabilirdi. Bu kişilerin aday olma gibi bir niyetleri olmadığını görebiliyoruz. Zaten sosyal medyada gereken tezviratları, yazıları yazıyorlar. Biz bunlarla uğraşmıyoruz. Bizim medeniyetimizde bizim kültürümüzde bir konunuz varsa muhatabı ile konuşursunuz. Hatta bir ekip kurduklarını görebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak, Cumhurbaşkanımızın aşığı olduğunu ileri sürerek maalesef Bakanından Milletvekiline, teşkilat üyelerine kadar saldırmayı ve onlar hakkında yazı yazmayı kendilerinde bir hak olarak görüyorlar. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu taktiği ulusalda bazı kişiler Cumhurbaşkanımıza yapıyorlar. Yerelde de oluyor. Ama bu arkadaşlar emellerine asla ulaşamazlar. Bütün arkadaşlarımız, dava bilinci ve hassasiyetlerinden şüpheleri vardır. Birileri söylüyor diye de hiçbir arkadaşımızı yem yapmayız' dedi.

'AK Parti soysal medyada şov yapılacak parti değildir'
Sosyal Medyayı siyaset alanı olarak görenlere de göndermeler yapan Keskin, '2001 yılından bu yana çaba gösteriyorsak benim il başkanlığım döneminde de bunu devam ettireceğiz. Sosyal Medya siyaset yapma alanları değildir. Siyaset yapma alanı tüzüklerle kanunlarla kurulmuş partilerdir. Kongremizi yaptık. Bir arkadaşımız verdi listesini. Onlar da verebilirdi. Burası şov yapılacak bir parti değildir. Bizim çok işimiz var. Biz medeniyet tasavvuru ile hareket eden, bu dava uğruna ömrünü vermiş kişilerin çevresinden gelmiş, Genel Merkezimizin ve Cumhurbaşkanımızın yolundan giden kişileriz. Biz yolumuza bakarız. Biz konuşma değil iş yapma tarafındayız. Cumhurbaşkanımız bize onlar konuşur biz yaparız diyor. Biz de o yüzden iftiraları, tezviratları kaile almıyor ve kendilerine iade ediyoruz. Teşkilat üyelerimin hepsi seçilmiş, kaliteleri olan arkadaşlarımızdır. Onların hepsine de sahip çıkarım' dedi.

'Tezvirat üretenlere yardımlarımız olmuştur'
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, son olarak şunları söyledi:
'Hatta bu tezviratları üreten arkadaşlara bizim her anlamda yardımlarımız olmuştur ve bundan sonra da destek oluruz. Biz nefsimizle hareket etmiyoruz. Yol arkadaşlarımıza da sahip çıkarız. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Önemli olan Düzce'ye hizmet etmektir.'

AK Parti il Başkanı Keskin, gazetecilerle sohbet etti