2017 yılının temmuz ayında Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Satranç İl Temsilcisi ile yapılan protokolle 'Doğru Hamlede Buluşalım' Satranç Eğitim Projesi, Karesi İlçesi'ndeki proje kapsamında tüm okullarda tamamlandı. 33 okulda yaklaşık 2 bin 500 ilkokul 1. sınıf öğrencisine satranç takımı dağıtımı dağıtıldı.
Satrancın hem spor olarak hem de oyun olarak nitelendirildiğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 'Satrancın bir diğer yönü de hayatımızda analitik düşünmeyi ve sistemli hareket etmeyi, hamleleri planladığımızda hayatımızı çok etkileyen ve altyapısal düşünme sistematiğini geliştirdiğini görüyoruz. Eğer analitik düşünmeyi becerebilen ve dışarıdaki hamlelere de dikkat eden bir nesil yetiştirebilirsek içine kapalı olmayan bir toplumun bir başlangıcını yapmış oluruz' dedi.
Karesi'de spora yatkın, eğitime düşkün, huzuru seven ve sağlıklı yeni nesiller yetişmesi için okulların fiziksel şartlarını ellerinden geldiğince güzelleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, 'Bu kapsamda okullarımızın hepsinde okullar hayat bulsun projesini yürüttük. Şimdi de Karesi ilçemizde bulunan 33 ilkokulda eğitim gören 1. sınıf öğrencisi yaklaşık 2500 öğrenciye satranç takımı hediye ettik' dedi.

Öğrencilere Satranç takımı dağıtıldı