Manisa KYK Öğrenci Yurtlarında barınan üniversite ve yüksekokul öğrencilerine yönelik Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Atatürk Spor Kompleksi'nde kapalı yüzme havuzunda bilmeyen öğrencilere yönelik organize edilen yüzme kursları başladı. Ortaklaşa başlatılan proje kapsamında gençlerin gerek fiziksel gerekse zihinsel açıdan daha sağlıklı hale getirilmesi hedefleniyor. Proje hakkında bilgi veren Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, 'Okullarımızda belirli sporların yanında yüzme sporunu yapacak fiziki imkanın olmaması, sahil şehri olmadığımız için yüzme bilenlerin sayısının azlığı ve denizle barışık olmamamız, yüzme bilenlerin de tam bir şekilde bunu bilmemesi, yüzmenin bir spor olarak değil de sadece yazın denizde suya girmek olarak algılanması, okullarımızdaki öğrencilerimizin özellikle kış aylarında yüzme sporunu gerçekleştirme imkanlarının olmaması gibi gerekçelerden yola çıkılarak hazırlanan önemli projemizdir. Projemizin hedefi ise gençlerimize yüzme sporunu tanıtmak, gençlerimize yüzmeyi bir spor olarak öğretmek ve bu sporu sevdirmek, gençlerin ruh sağlığı ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olup sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlama, gençlerimize ileride karşılaşacakları zararlı alışkanlıklardan spor yoluyla korumak, gençlerin boş vakitlerini sistemli ve eğitici oyunlarla keyifli hale getirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak, sosyalleşmeleri ve sosyal kimlik sağlamalarına yardımcı olmak, geleceğin milli atlet ve yüzücülerinin yetişmesinin önünü açmaktır' dedi.
Manisa KYK İl Müdürü Ebru Beyazit ise Öztürk ve ekibine teşekkür ederek 'Toplumda dezavantajlı durumda olan ve çeşitli nedenler dolayısıyla bu imkanı olmayan gençlerimiz yüzmeyi öğrenecek, olası yaşanabilecek boğulma riski azalacak, gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif becerilerini geliştirip, başarılarının artmasına destek olacaktır. Yüzme sporu, gençlerin kendilerine güvenen, hırslı, herhangi bir işe konsantrasyonu ve adaptasyonu yüksek, disiplinli, programlı, aktif ve başarılı bireyler olmasında çok büyük oranda katkı sağlayacaktır' diye konuştu.
Kurs verilecek yurtlar ise şu şekilde: Yunusemre KYK Erkek Öğrenci Yurdu Öğrencileri, Merkezefendi KYK Erkek Öğrenci Yurdu Öğrencileri, Manisa KYK Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri, Ayşe Hafsa Sultan KYK Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri ve Muradiye KYK Kız Öğrenci Yurdu

Manisa’da "Yüzme hayat kurtarır" projesi başladı