Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda Ordu Büyükşehir Belediyesinin il genelinde sürdürmekte olduğu ve hayata geçireceği projelerle ilgili Meclis üyelerine bir sunum yapan Başkan Yılmaz, yatırımların son durumu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Toplantıda 2 tesis ile bir sokağa isim verildi. Buna göre Karşıyaka mahallesinde bulunan tenis kortları ve 3 adet nizami ölçülerdeki futbol sahalarının bulunduğu spor kompleksine İstanbul fatihi Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'in adı verildi. Ayrıca yeniden düzenlenen rıhtım bölgesine de Atatürk'ün isminin verilmesi kabul edildi. Toplantıda ayrıca bir sokağa şehit Birol Yıldırım'ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Karşıyaka'da yapımını tamamladığımız tenis kortları ve futbol sahalarına 6 yabancı dil bilen, özellikle okçuluk başta olmak üzere farklı spor dallarıyla ilgilenen ve tarihimizin müstesna şahsiyetlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet'in adını vermiş bulunuyor ve burayı spor tesisleri olarak değiştiriyoruz' dedi.
Yılmaz, yeniden düzenlenen rıhtım bölgesini de hatırlatarak, 'Yaptığımız çalışmalar ile tamamen farklı bir görünüme kavuşan rıhtımın ise milli değerimiz olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini en iyi şekilde yaşatmak amacıyla 19 Eylül Atatürk Rıhtımı olarak adlandırmayı uygun gördük' diye konuştu.
Cadde ve sokaklara şehit isimlerinin verilmesine devam edileceğini dile getiren Yılmaz, 'Altınordu ilçemizde açtığımız alternatif güzergâhlardan biri olan 1010 Sokak'ı, canını bu vatan için feda eden şehidimiz Birol Yıldırım'ın adını vererek Şehit Birol Yıldırım olarak değiştirmeyi uygun gördük' açıklamasında bulundu.

Ordu’da 2 tesise Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk ismi verildi