Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda Asayiş Şube Müdürlüğü çocukların korunmasına yönelik olarak denetim ve uygulama yaptı. Uygulamalara Kırşehir Çocuk Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü, Muhabere Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik ekiplerince 30 ekip ve 120 personelin katılım sağladı. Yapılan uygulama kapsamında 85 okul çevresi ve 125 umuma açık işyeri kontrol edilerek 750 kişi incelendi. 125 okul servis aracı ve 55 sivil otomobilin kontrol edildiği uygulamalarda eksiklik tespit edilen 3 okul servis aracı ile 7 diğer araç ve 4 iş yerine işlem yapıldı.

Polisi karşılarında görünce şok olan hırsızlık şüphelisi 2 kişinin de yakalandığı denetimlerde Asayiş Şube Birimi Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından aranan kişilerde yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Kırşehir'de faaliyette bulunan 85 Eğitim kurumunda öğrenim gören 24 bine yakın öğrencinin eğitimlerinin güvenliğini sağlamak üzere özel eğitim verilen ve okul polisi diye adlandırılan 12 Amir 72 Polis Memuru ve 12 Ekibin bu amaçla görevlendirildiği Emniyet tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kamu ve özel tüm Eğitim kurumlarına, müştemilatına ve 50 metreye kadar yakın çevresine eğitimle ilgisi olmayan kişilerin yaklaşmalarının yasaklanmasına dair alınan 2017/41 sayılı Valilik Yasaklama kararının Kırşehir genelinde uygulandığı, bu karar doğrultusunda tüm okullar ve çevresinin sürekli kontrol edilerek bu karara aykırı davrandığı tespit edilen 250 civarında şahsın yazılı olarak uyarıldığı bildirildi.

Polis, çocuklara yönelecek her türlü tehlikenin önceden önlemini almak, çocuklarımızın taraf olduğu olayları ise titizlikle soruşturmak üzere özel eğitim verilen Çocuk Polisleri başta olmak üzere Tüm Emniyet teşkilatı personelinin büyük bir özen ve özveri ile ülkesine adanmışlık ruhuyla 24 saat aralıksız görevinin başında olduğu, sosyal medyada paylaşılan asılsız haberlere vatandaşların itibar etmemeleri ise yapılan uygulamada basın çalışanlarına belirtildi.

Polisten çocukların güvenliği denetimi