Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun merkez ve 17 ilçede bulunan Öğrenci Meclis Başkanları ile bir araya geldi. Canik Kültür Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı toplantıda gençlerle tek tek ilgilenen Başkan Genç, belediye olarak en öncelikli konularının eğitim ve gençlik olduğunu ifade etti. Genç, daha güçlü bir Türkiye'nin yerli ve milli hafızaya sahip bir gençliğe bağlı olduğunu söyledi.

GELECEĞİN LİDERLERİ

Türkiye'nin en büyük gücünün gençlik olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Gençlerle bir araya geldiğimiz toplantılar beni daha çok heyecanlandırıyor. İstiyoruz ki 21 yaşında çağ açıp, çağ kapatan Fatih'in torunları, yarınlara daha donanımlı şekilde hazırlansın. Bunun için eğitime ve gençliğe çok önem veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimiz, şanlı tarihimizin mirasçıları, geleceğin kılavuzu ve liderleridir. Modern dünyaya, bilime, sanata, spora ve kültüre sırtını dönmeyen, milli ve manevi değerleri özümseyen gençler inşallah yarınlarımızı daha da güzel inşa edecek. Ancak bu yerli ve milli bir hafızaya sahip olmaktan geçiyor" dedi.

ÜRETEN ÜLKE OLMALIYIZ

Gençlerden sürekli kendilerini geliştirmelerini de isteyen Başkan Genç, şunları söyledi: "Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Önce hayal edeceğiz, hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştüreceğiz. Bugün bilgi üreten ülkeler aktör olabiliyor. Bunun için mutlaka üreten olmalıyız. Çünkü bu devirde ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Bilişim çağında gençlerimiz oynadıkları oyunların yazılımlarını yapabilmelidir. Biz de belediye olarak yaptığımız eğitim, kültür, sanat ve spor yatırımları ile daha donanımlı, yerli ve milli hafızaya sahip bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz."