Bu kapsamda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcileri Rektör Sait Bilgiç'i ziyaret etti. Görüşmede üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturan Koç Spor Fest Türkiye Üniversiteler Spor Oyunları'nın 2019 yılı Mayıs ayında Samsun'da gerçekleştirilmesi üzerinde duruldu.

Rektörlük makamındaki ziyarette, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Federasyon Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil ile bir holding temsilcileri Rektör Bilgiç ile buluştu. Ziyarete ayrıca Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da eşlik etti.

Ziyarette, Başkan Prof. Dr. Kemal Tamer, Koç Spor Fest Türkiye Üniversiteler Spor Oyunları hakkında Rektör Bilgiç'i bilgilendirirken bu organizasyonun 2019'da Samsun'da yapılmasını istediklerini ve bunun kente çok yakışacağını belirterek bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil de Üniversite ve Fakülte olarak 1919'un 100. yılında Türkiye'nin lokal olarak en büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yapmanın kıvancını yaşamak istediklerini ve bu doğrultuda girişimleri olduklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise ziyaretleri için heyete şükranlarını sunarken organizasyon gerçekleşmesi adına OMÜ ve Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin katkısının neler olabileceğine dair konuklarıyla görüş ve fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret sonunda Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Rektör Bilgiç'e Türkiye yazılı formayı hediye ederken holding yetkilileri ise kapsamlı bir albüm takdim ettiler.

12 yıllık bir geçmişe sahip Koç Spor Fest Türkiye Üniversiteler Spor Oyunları'nın 2019 programının, 150 üniversiteden yaklaşık 5000 sporcuyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.