Türkiye ocak ayında bahardan kalma günler yaşadı. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretti ve vatandaşlar uzun süre kar yağışı bekledi.

Vatandaşların beklediği kar yağışı uyarısı sonunda Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden geldi. Türkiye'nin birçok kentinde etkili olan kar yağışı Samsun'a da pazartesi günü geliyor. Havanın son durumu hakkında değerlendirme yapan Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, geçen sene hayatı durma noktasına getiren etkili bir kar yağışı beklemediklerini ifade etti.

HAVA SOĞUYACAK

Türkiye genelinde yağışlı hava kütlesinin etkisini göstermeye başladığını ifade eden Yüce, yarın itibariyle Karadeniz Bölgesi'nin tamamında yağış beklediklerini dile getirdi. Rüzgarların Kuzey ve Kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette eseceğini söyleyen Yüce, 'Yağışla birlikte sıcaklıklar da düşecek ve mevsim normallerinin altına inecek. 4-8 derecelik bir düşüş bekliyoruz. Pazar günü ise sıcaklıkların azalmasıyla birlikte yağışlar hemen hemen yurdumuzun tamamında etkili olacak. Özellikle yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasını tahmin ediyoruz. Sahil kesiminde yani Samsun'un da içinde bulunduğu Ordu, Trabzon civarında yağışları kar şeklinde beklemiyoruz. Pazar günü sahil kesimdeki yağışlar yağmur şeklinde olacak' şeklinde konuştu.

KAR YAĞIŞINI ARTIK GÖRECEĞİZ

Pazarı pazartesiye bağlayan gece sıcaklıkların Kuzey yönden esen rüzgarlarla birlikte düşeceğini kaydeden Yüce, 'Pazartesi günü kar yağışını artık göreceğiz. Ama bu kar yağışı sahil kesiminde etkili olmayacak. Geçen seneki gibi etkili bir kar yağışı söz konusu değil. Karla karışık bir yağmur bekliyoruz, iç kesimlerde kar yağışı fazla olacak. Vatandaşlar, geçen seneki gibi bir kar bekliyor ama biz öyle bir kar beklemiyoruz. Karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde yağışlar olacak. Samsun için etkili bir uyarı yok. Ancak yarından itibaren fırtına olabilir. Ayrıca salı ve çarşamba günü ilimizde yağış yok, perşembe günü yağışlı hava tekrar yurdumuzun tamamını etkileyecek. Bu yağış yine iç kesimlerde kar, sahil kesimlerinde yağmur şeklinde olacak' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL