Türk Metal Sendikasına bağlı yaklaşık 500 metal işçisi, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın önerdiği yüzde 6,4'lük zam oranını protesto etmek için Köroğlu Mahallesi'nde bulunan Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya geldi. Talep ettikleri yüzde 38'lik zam oranına karşı MESS'in önerdiği zam oranını protesto eden işçiler, İzzet Baysal Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdüler.

'Sözün bittiği, eylemin başladığı yerdeyiz'
Yürüyüş sonunda İzzet Baysal Anıtı önünde toplanan işçilere hitap eden Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, hakları olandan başka bir şey istemediklerini ve artık kazanmak istediklerini ifade ederek, 'MESS'le yürütülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, şu an itibarıyla geldiğimiz nokta, sözün bittiği yerdir. Evet, sözün bittiği, ama aynı zamanda eylemin başladığı yerdir. Bundan böyle sesimizi, çığlığımızı iş yerlerimizden başlayarak mümkün olan her yerde duyuracağız. Bu güne kadar kendimizi, toplu sözleşme masasında ifade ettik. Bundan sonra yollarda, meydanlarda ve fabrikalarda olacağız' dedi.

'Yeni sürecin kapıları aralandı'
Türk Metal Sendikası ve üyelerinin her zaman ülkenin huzuru ve istikrarını koruduğunu ancak gelinen noktada yeni bir sürecin kapılarının aralandığını ifade eden Elçi, 'Herkes aklını başına toplasın. Yasal mevzuata göre arabulucu raporu sendikamıza iletilmeden grev kararı ile grev uygulama kararı alınamaz. Ancak, sendikamız arabulucu raporunu aldığı anda, gerek grev kararını gerekse uygulama kararını zaman geçirmeden alacaktır' şeklinde konuştu.
Elçi konuşmasının sonunda, bıçağın kemiğe dayandığını belirterek, şunları kaydetti:
'Sabrımızın sonundayız ama mücadele azmimiz her geç gün bileniyor. Bu meydanlarda olmayı biz istemedik. Bu soğukta, bu kışta burada olmak bizim tercihimiz değil. Fakat eğer gerekirse, hakkımızı alana kadar da Bu meydanları Mess'e dar edeceğimizi herkes bilsin. Bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev. Sonunda zafer mutlaka bizim olacak. Onurlu Türk Metal emekçisinin olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun.'

Metal işçileri MESS’i protesto yürüyüşü yaptı