Geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye acil yatış yapan 84 yaşındaki Mehmet Aktaş, yapılan tetkiklerde kalp damarının tıkalı olduğunun belirlenmesi üzerine il dışına sevk edilmeden aynı gün hizmete giren koroner anjiyografi ünitesinde Yrd. Doç. Dr. Gökhan Keskin tarafından yapılan anjiyografi işleminin ardından sağlığına kavuştu.
Amasya'dan il dışına hasta sevklerinin yüzde 63'ünün kardiyovasküler sistem hastalıklarından dolayı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, 'Bunların büyük bir kısmı da her dakikanın hastalarımız için oldukça yüksek önem arz ettiği koroner anjiyografi ihtiyacı olan hastalarımızdır. İlimize en yakın koroner anjiyografi uygulanabilecek mesafe 1 saatin üzerindeydi. Ama artık hastanemizde bu hizmeti sunmaya başladık. Şehrimizde önemli bir tıbbi hizmet eksiği giderilmiş oldu. Kardiyovasküler sistem hastalıklarının teşhis ve tedavisinde vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilecektir' diye konuştu.
Yeni hizmete giren anjiyografi ünitesini dolaşan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da doktorlardan bilgiler aldı.

Amasya’da ilk koroner anjiyografi işlemi yapıldı