İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı birleşiminde tartışmalara neden olan Büyükşehir Belediyesi'nin 220 milyon TL'lik yeni kredi talebinin doğru olmadığını söyledi.

HALK BORÇLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin milletin talepleriyle ve ihtiyaçlarıyla uymayan yatırımlar yaparak, halkı borçlandırdığını ifade eden Süslü, "Büyükşehir belediyemiz maalesef bu tarz borçlanmaları alışkanlık haline getirdi. Sürekli yeni kredi talebi var ve bunu doğru bulmuyoruz. Milletin ihtiyaçları doğrultusunda gerekirse borçlanmaya gidilebilir ama maalesef Büyükşehir Belediye Başkanı Samsun'u 'Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur' anlayışıyla yönettiği için, bırakın muhalefet meclis üyelerine kendi parti üyelerine bile danışmadan yaptım oldu mantığıyla devam ediyor. Bu kredinin nereye kullanılacağından dahil haberimiz yok. Şu anda henüz resmi olarak İYİ Parti'ye geçmemiş ama bizimle birlikte hareket eden Büyükşehir Meclis üyesi arkadaşlarımız bu kredi talebini mecliste reddetti" diye konuştu.

HESABINI SORACAĞIZ

İYİ Parti'nin gelecek seçimlerde mutlaka Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağını söyleyen Süslü, "Biz bu borçlu tabloyu düzelteceğiz. Enkaz edebiyatı yapacak değiliz ama didik didik bu borçların incelemesini yapacağız ve sorumlularından hesap soracağız. Çünkü Türk milleti kıt imkanlarla hayatını idame ettirirken, milletin dişinden tırnağında arttırdığı tasarrufları har vurup harman savurmak; sırf üç beş zengini mutlu etmek adına yapılmış golf sahası gibi yatırımlarla milletimizin geleceğini borçlandırmak akıllıca değil" dedi.

Zerrin SOMUNCU