MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı birleşiminde tartışmalara neden olan 220 milyon TL'lik yeni kredi talebini değerlendirdi. Tekin, "Bu kadar büyük bir borç yüküne yeni borçların ekleniyor olması, Büyükşehir Belediyesi'nin iyi yönetilemediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İYİ YÖNETİLEMİYOR

Halkın yararına hizmet yaparken borçlanmaların gayet doğal olabileceğini söyleyen Tekin, "Borçlanmanın planlı ve programlı bir şekilde yapılması gerekir. Belediyeler borçlanabilir ama gelir gider dengesi yapılarak ödenebilir borçlar yapılmasına bir sakınca yok. Ancak görülüyor ki Büyükşehir Belediyesi borçlanmayı çok da planlı yaptığını söylemek mümkün değil. Özellikle bu kadar büyük bir borç yüküne yeni borçların ekleniyor olması, Büyükşehir Belediyesi'nin iyi yönetilemediğini ve önümüzdeki yıllara çok büyük büyük bir borç yükü bırakacağını, bundan sonraki belediye başkanlarının hizmet anlamında aksamalar yaşayacağını gösterir" diye konuştu.

MHP GRUBUNDAN RET

Bugünü değil, Samsun'un geleceğini düşünerek hareket edilmesi gerektiğini savunan Tekin, "Maalesef şu anki belediye başkanımızın bu sorumluluktan uzak davrandığını görüyoruz. Bu da Samsun açısından faydalı bir tutum değil. Belediyeyi böylesine büyük bir yükün altına sokmanın sorumsuzluktur. Büyükşehir Meclisi'nde MHP meclis grubu, bu sorumsuzluktan dolayı ilgili kredi talebi maddesine ret oyu verdi. Bu şekilde sorumsuz borçlanmalar olduğu sürece de reddedecekler" dedi.

Zerrin SOMUNCU