Trabzon ve çevresinde Rumi takvime göre yeni yılın ilk günü kabul edilen 14 Ocak'a 'Kalandar' adı veriliyor. Her yıl 13 Ocak'ı 14 Ocak'a bağlayan gece, Yomra ve çevresi başta olmak üzere birçok mahallede 'Kalandar' kutlanıyor. Yomra'da organize edilen 'Kalandar' kutlamalarında ise farklı bir kampanya ortaya koyuldu. Gecede toplanılan bahşişler mahallede bulunan Çamlıyurt İlkokulu için harcanacak. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da kampanyaya destek için AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur ile birlikte Çamlıyurt mahallesindeki etkiliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Sağıroğlu burada yaptığı açıklamada 'Kalandar, bu topraklarda doğan bir gelenek. Bizimde gençlik yaşlarımızda ilçemizin tamamında 'kalandar' kutlanırdı. O zamanlar meşhur bir 'kalandar' türküsü de vardı. 'Gece geldik kapınıza, selam verdik yapınıza selamımızı almazsanız daha gelmeyiz kapınıza' diye. O hane sahipleri gelenlere elma, armut, fındık gibi ürünler verir. Fakat yıllar geçtikçe örf ve adetlerimiz, geleneklerimiz, göreneklerimiz kaybolmakta. Çamlıyurt Mahallemizde ise gençlerimiz, bu geleneği sürdürüyor. Her yıl etkinlikleri düzenliyor. Bu yılda farklı bir kampanya yapmışlar. Toplanan bütün bahşişler mahalle okuluna harcanacak. Bizde bu kampanyaya destek için buradayız. Kendilerine bu ince düşüncelerinden ötürü teşekkür ediyorum' dedi.
Etkinliklerin sorumlusu Adem Can da yaptığı açıklamada, 'Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çamlıyurt deve şenliklerini okulumuza yardım için devam ettiriyoruz. Başkanımıza katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Hem Kalandar’ı kutladılar hem de eğitime destek verdiler