Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Sıtkı Aydın adındaki Samsunlu vatandaşın TBMM önünde kendisini yakmasının, ülkedeki ekonomik durumu gözler önüne serdiğini ifade etti.

İNSANLAR BUNALIMDA

Vatandaşın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün daha da arttığını dile getiren Akcagöz, "İşçi hemşehrimizin sağlığının iyiye gittiğini öğrenmek oldukça sevindirici. Bir insanı, canına kıymaya sürükleyen süreci görmezden gelirsek, yaşanan bu olaylar sıradanlaşır. Bu olayın, ekonomik boyutunu görmezden gelemeyiz. İşsizlik demek, eve ekmek götürememek demek. İnsanların bu şekilde bunalıma girmesini anlamak mümkün. Çünkü ülke ekonomisinin durumu ortada. Asgari ücretli, açlık sınırının altında yaşıyor. Yaşadığı, hayat değil, adeta mahkumiyet. Asgari ücretli bu şekilde ezilirken, işsiz olanın perişan halini anlatmaya sanırım kelimeler yetmez" dedi.

ALAY EDİYORLAR

Yüzde 11 olarak açıklanan ekonomik büyümenin, bir şehir efsanesi olduğunu savunan Akcagöz, "Bir tarafta yüzde 11'lik büyüme olacak, bir tarafta insanlar işsizlikten, çaresizlikten canına kıymaya kalkacak. Olacak iş mi? Bu ikisinin bir arada olması mümkün değil. İnsanın aklıyla alay ediyorlar. 2001 yılında bir yazar kasa hadisesi yaşamıştık. DSP hükümetinin sonunu, bu eylemin getirdiği söylenir. Şimdi nerede bu esnaf? Biliyorum ki kan ağlıyorlar. Ama 15 yılda öyle bir noktaya geldik ki, insanlar korkudan dışarı çıkamaz oldu. Belki de çoktan tepkilerini ortaya koyacaklar ama işin sonunda FETÖ'cü damgası yemek bile var. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Aradan 17 sene geçmiş, yazar kasa eyleminden, insanların kendisini yaktığı eylemlere ilerlemişiz. Ancak, her nasılsa yaygın medya, bu son yaşanan olaya kulağını tıkamayı tercih etti. 'Sıtkı Aydın'a provokatör' diyen bile var. Oysaki, borç gırtlakta, işsiz bir vatandaşımız. Ortaya çıkan bu tabloyu asla unutmayın" diye konuştu.