Türk Kızılayı Bafra Şubesi ve Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla madalya töreni düzenlendi. Bafra Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, ilçeye kan merkezi kurulacağını müjdeledi.

Düzenlenen törene, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Alpay Kesim ve çok sayıda Kızılay gönüllüsü ile kan bağışçısı katıldı.

BAFRA ÖRNEK İLÇE

Türk Kızılayı'nın 1868 yılından bu yana Türkiye'nin merhamet eli olduğunu belirten Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Bayram, "Türk Kızılayı, nerede yardıma ihtiyaç olan varsa, oraya koşan bir kuruluştur. Bunun en güzel örneklerinden biri de Osman Genç Başkanımızın önderliğinde Bafra şubemizdir. Kızılayımızın Bafra ve bölgesindeki faaliyetleri sürüyor fakat bizde sorumluluk sahamız olan Bafra'da kan bağışı toplama faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 2005 yılında Türkiye'de kan ihtiyacının yalnızca yüzde 10'unu Kızılay karşılayabilirken, yapılan güzel çalışmalar neticesinde bugün ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 90'nını karşılayabiliyoruz. Bu anlamda Bafra, Samsun ilçeleri arasında ikinci sırada. İlçede, 2017 yılı içerisinde 2 bin 700 ünite kan bağışı toplandı" dedi.

BAFRA'YA MERKEZ KURULUYOR

Yakın zamanda Bafra'ya yakışır bir kan merkezinin açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, 'Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana canla başla çalışıyoruz. Yönetici arkadaşlarımızla birlikte uzun süredir ilçemizde daha hijyenik şartlarda kan bağışı yapılabilmesi için kan merkerzi kurulması çalışması yürütüyorduk. Bu konuyla ilgili olarak Belediye Başkanımız Zihni Şahin'i ziyaret ettik ve kendisine durumu izah ettik. Kendisi de bize belediyemizin hemen yanında bulunan bir yeri, kan merkezi olarak kullanabileceğimizi söyledi. Kendisine Türk Kızılayı ve ekibim adına teşekkür ediyorum. Akabinde yine gazeteci Hasan Davran ağabeyimizin girişimleriyle Bafralı olan bir bağışçıya ulaştık. İşadamı Cengiz Baygün'den de merkezimizin iç düzenlemesini yapma sözünü aldık. Bu sayede yakın zamanda bağışçımızı onurlandırmak üzere adını verdiğimiz Türk Kızılayı Bafra Cengiz Baygün Kan Bağış Merkezi'ni ilçemize kazandıracağız" diye konuştu.

27 KİŞİ ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Konuşmaların ardından düzenlenen madalya töreninde 10'un üzerinde kan bağışında bulunan kan bağışçılarına, katılan protokol üyeleri tarafından madalyaları takdim edildi. Madalya töreninin ardından Türk Kızılayı Bafra Şubesi'nin girişimleri doğrultusunda, 27 kişi organ bağışında bulundu.

Ümit CEYLAN