Olay, İlkadım ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Yaşar Çıta, boş bir inşaatın 7. katına çıkarak, intihara teşebbüs etti. Olay yerine gelen çok sayıda polis ve müzakerecinin ikna çabalarını geri çeviren Yaşar Çıta polislere, gazeteciler gelmezse kendisini aşağı atacağını söyledi. Olay yerinde itfaiye şişme yatak açarak tedbir aldı. Yürekleri ağza getiren şahıs, daha sonra haberciler gelince ikna edilerek binadan aşağıya indirildi.

'Evde su yok diye karım beni terk etti'
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yaşar Çıta, 'Benim psikolojim bozuldu. Çok borcum var. Maddi sıkıntılarım vardı. Maddi sıkıntılarımın çözülmesini istiyorum. 5 aydır kiramı veremedim. Elektrik ve suyum kapalı. Ben çay ocaklarında yüzümü yıkıyorum. Eşim evde su olmadığından beni terk etti' dedi.

Vatandaşlardan canlı yayın
Öte yandan intihara teşebbüs eden Yaşar Çıta'yı izleyen yüzlerce meraklı vatandaş, cep telefonlarına sarılarak sosyal medya üzerinden canlı yayın yapmayı da ihmal etmedi. Vatandaşlar ayrıca, birbirleriyle sohbet ederek, 'Atlamaz. Atlayacak olsaydı bu kadar beklemez atlardı. Kesin para koparmak için çıkmıştır oraya' dediler.

“Gazeteciler gelmezse atlarım”