Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) 326 farklı branşta eğitimlerine devam ediyor. Hükümetin milli istihdam politikasına açmış olduğu meslek kursları ile destek veren KO-MEK sadece Kocaeli değil çevre illerden de birçok vatandaşın iş sahibi olmasına vesile oldu. Vatandaşlardan gelen isteklere duyarsız kalmayan KO-MEK kısa sürede alt yapı çalışmalarını tamamlayarak alanında uzman usta öğreticilerle bu kez Doğalgaz İç Tesisatçısı Kursu açarak eğitimlere başladı.
Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve KO-MEK'in ortaklaşa açmış olduğu kurs sonrasında başarılı olan kursiyerler sertifikalarını alarak bu alanda daha rahat iş bulma imkanı bulmuş olacaklar. İlk kez açılan Doğalgaz İç Tesisatçısı Kursu biri bayan olmak üzere toplamda 23 kursiyer ile SEKA Kaynak Atölyesi'nde eğitimlerine devam ediyor.
Doğalgaz İç Tesisatçısı Kursu, ülke ve toplum yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, konforlu, güvenli ve ekonomik yapıların gerçekleştirilmesi amacıyla, mekanik tesisat konularından Doğalgaz İç Tesisatı hizmetlerinin üretilmesinde ve denetlenmesinde çalışabilecek kursiyerlerimizin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirilmelerini amaçlamaktadır. Toplamda 128 saat sürecek olan eğitimlerde, doğalgaz tesisatı döşemesi, gaz cihazları, kombi, doğalgaz sobası, doğalgazlı şofben gibi cihazların bağlantısının yanı sıra, kombi bakım ve petek temizleme eğitimleri veriliyor. Eğitimler sonrasında başarılı olan her bir kursiyer evin ısı kaybını, petek kombi seçimini gaz ve petek tesisatının bağlantılarını ve kurulu tesisatın arıza ve bakımının yanı sıra genleşme tankının temizliğini ustalıkla yapabilecek aşamaya gelecek. Bu alandan mezun olan kursiyerler, yapılarda ısıtma ve doğalgaz iç tesisatı döşeme, bakım ve onarımını yapma becerisine sahip nitelikli birer usta haline gelerek, doğalgaz taahhüt firmalarında, yakıcı cihazların servislerinde, fabrikaların kazan dairelerinde, ısıtma tesisatı taahhüt firmalarında ve benzeri işlerde çalışabilecek.
Doğalgaz İç Tesisatçısı Kursuna kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar KO-MEK'in resmi internet adresinden kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek.

KO-MEK istihdama katkıda öncü, ‘Doğalgaz İç Tesisatçısı Kursu açıldı’