Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ve İl Başkanı Taner Tekin, merkez ilçe teşkilatları bilgilendirme ve istişare toplantısında parti yöneticileri ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. İl ve merkez ilçe yöneticilerinin katıldığı programda gündeme dair konular ele alınarak yöneticiler bilgilendirildi.

TARİHİN EN YÜKSEK OYUNU ALACAĞIZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ittifak açıklamasının ardından bazı şer cephelerinin MHP'yi eleştirmeye başladığını ifade eden İl Başkanı Tekin, "Onlar, PKK'nın siyasi uzantıları ve FETÖ ile masaya oturup ittifak görüşmeleri yaparken rahatsız olmuyorlar ama biz MHP'nin politikalarını uygulamaya başlayan AKP ile ittifak yaparken rahatsız oluyorlar. Onlar MHP'nin tarihinin en yüksek oyunu alacak olmasından rahatsız oluyorlar. Onlar bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk milliyetçisi ve ülkücü bir adayın Cumhurbaşkanı olacak olmasından rahatsız oluyorlar. Biliyoruz gün geçtikçe daha çok rahatsız olacaklar. Kusura bakmasınlar onlara verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemeyeceğiz. 2023'ün Türkiyesine biz Türk Milliyetçileri imza atacak' dedi.

TUZAKLARI YERLE BİR OLDU

MHP'nin 7 Haziran'da koalisyon için 4 şart öne sürdüğünü ancak şartların kabul edilmediğinden koalisyon oluşturalamadığını kaydeden MHP Grup Başkanvekili Usta ise, "Bizi o gün kriterlerimizden dolayı hayırcı ilan eden CHP zihniyeti bugün o şartlarımızın neredeyse tamamını uygulayan AKP ile ittifak kurmamızdan rahatsız oluyor. O gün AKP ile koalisyon kurabilmek için aylarca istikşafi turları attıklarında hiçbir şartları olmayanlar MHP'nin onurlu ve dik duruşlu bir tavır sergileyerek kriterlerinden ve politikalardan taviz vermeden bu milletin birlik ve beraberliği, devletimizin bekasının güvence altına alınabilmesi için oluşturulacak ittifaktan rahatsız oluyorlar. Bu rahatsızlığın asıl sebebi Genel Başkanımızın açıklamasının ardından CHP, HDP ve İP'in ikinci tur tuzaklarının yerle bir olmasıdır. Genel başkanımızın bu açıklamasının ardından kendi adaylarını açıklayamayan bu şer cephesi hep bir ağızdan genel başkanımıza saldırmaktadırlar. Bunun sebebi ise öngörüsü yüksek liderimizin bunların okyanus ötesi destekli senaryolarını bozmuş olmasıdır" diye konuştu.