Sigara bırakma konusunda kullanılan yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Mora Terapi olarak adlandırılan bu sistemin sigarayı bırakmada önemli rol oynadığını söyleyen Samsun Mora Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi Mora Terapi Uzmanı Esra Kavalcı, 'Homeopati, akupunktur ve ileri düzey elektroniğin harmanlaması ile yaratılan Mora Terapi tedavisi, sigara bırakma konusunda çok etkileyici sonuçlar yaratıyor' dedi

Son yıllarda devletin de desteğiyle sigarayı bırakma çabalarının arttığı biliniyor. Sigarayı bırakmak isteyenlere sunulan birçok yardımcı yöntemin arasına son dönemde Mora Terapi olarak bilinen yeni bir yöntem daha eklendi. Mora Terapi tedavisinin sigarayı bırakmada etkili bir yöntem olduğunu ifade eden Mora Terapi Uzmanı Esra Kavalcı, Mora Terapi tedavisi hakkında bilgi verdi.

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK

Mora Terapi tedavisinin bağımlılık yapan maddenin çevresine yaydığı frekansların vücuttan silinmesi işlemi olduğunu belirten Kavalcı, ' Mora Terapi; etkin, yan etkisiz, tamamlayıcı ve destekleyici bir terapidir. Bu tedavi sadece sigara bıraktırmada değil, aynı zamanda alerji tedavisi ve kilo kontrolünün sağlanmasında da kullanılır. Yöntemin esası, birbirinin ayna görüntüsü olan iki frekansın birbirini yok edeceği bilgisine dayanır. Mora Terapi işlemi sırasında, elektrotlarla sisteme bağlanan kişinin biyolojik ritmini sisteme tanıtıyoruz. Sigara maddesinin vücut üzerinde ne gibi bir hasar yaptığını ve nasıl bir bozuk titreşim yaydığını sistem tespit ediyor. Bu bozulmuş olan frekansı düzenli hale getirerek kişinin vücuduna tekrar geri veriyoruz. Enerji, kişinin kendi enerjisi olduğu için ve vücuda yabancı hiçbir madde veya enerji verilmediği için, uygulamanın hiç bir yan etkisi yoktur' dedi.

AĞRI VE ACI HİSSEDİLMEZ

Sigarayı bırakmak isteyenlerin tedaviye başlanmadan iki gün önce Mora Terapi uzmanlarıyla görüşmesi gerektiğini vurgulayan Kavalcı, 'Kullanıcı terapiye başlayana kadar sigarayı azaltmamalı, eskisi kadar içmeli. Bırakma denemesi yapmamalı ve bırakma gününün öncesi akşam alkol alınmamalı. Tedaviye başlanacağı son 6 saat kahve içmemeli. Bir gün öncesinden itibaren bol sıvı almaya başlanmalı. Hastalar terapi için gelirken yanında genellikle içtikleri marka sigaradan son iki tane kalmasına dikkat etmeli ve o sigaralarla gelmeli. Tedaviye gelen hasta, mora uygulamasının hemen öncesinde iki adet sigarayı yarısına kadar içer; içilmemiş kalan yarısı cihaza konulur. 45 dakika boyunca son içilen sigaradan alınan frekanslar, cihazda elektronik olarak ters çevrilerek elektromanyetik dalgalar şeklinde vücuda geri verilir. Bu şekilde vücuttaki bağımlılığı yaratan maddenin frekanslarının silinmesi sağlanır. Tedavi sırasında, uygulama yapılan kişinin her iki elinde özel iletken elektrotlar bulunur, ayaklar özel iletken bir plaka üzerinde durur ve alnına bir bant sarılır. Seans sırasında herhangi bir kötü his, acı ve ağrı gibi rahatsızlık olmaz. Kişi sadece rahatlama ile beraber hafif bir gevşeklik hisseder' şeklinde konuştu.

SİGARA İSTEĞİ ORTADAN KALKAR

Mora Terapi seansı başladığı anda etki görülmeye başlandığını söyleyen Kavalcı, tam etkinin oluşmasının 48 saati bulacağını ifade etti. Kavalcı, ' Özellikle ilk günlerde, sigara dumanına sürekli maruz kalınması, bedensel arınma açısından sakıncalıdır. İlk iki günden sonra ise her şey serbesttir. Tedavinin etkisi süreklidir, nikotin ihtiyacı fiziksel olarak azalır, sigaraya karşı isteksizlik kalıcıdır. Genel olarak fiziksel bağımlılığın yüksek olduğu ağır içicilerde daha etkileyici sonuçlar alınmaktadır. Etki, kişinin tedaviye ne kadar yatkın olduğuna bağlı olarak, sigaranın tadının bile hatırlanmamasına ve isteğin tamamen ortadan kalkmasına kadar varabilir. Tedavi alan kişilerin bazıları tedavi sonrasında sanki hayatlarında hiç sigara kullanmamış gibi hissettiklerinden ve sigarayla ilişkilerinin tam anlamıyla ve aniden ortadan kalkmış olduğundan bahseder. Sigaraya ihtiyaç duymazlar' diye konuştu.

Mehtap YILDIZ