Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Samsun için kar uyarısını yaptı. Şehir merkezinde henüz kar yağışı yok ama ilçelerde kar yağışları başladı. Kış turizmi için önemli bir nokta olan Ladik Akdağ'a da 4 gündür kar yağıyor.

Akdağ'daki kış turizmi hakkında değerlendirme yapan Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, bölgeye 4 gündür yağan kardan dolayı hareketliliğin başladığını ifade etti.

REZERVASYONLAR GELİYOR

Başkan Toktaş, hava şartları ve kar yağışının olmamasından dolayı kayak tesislerinde kış turizmiyle ilgili hareketliliği yakalayamadıklarını ifade etti. Toktaş, 'Ladik İlçesi'nde bulunan kayak merkezine bakacak olursak, özellikle son 4 gündür bölgede kar yağışı devam ediyor. Yaklaşık 20 santimlik bir kar kalınlığına ulaştık, kızaklarla kayak yapma imkanı var. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre, bu kar yağışı devam edecek. Özellikle 10 günlük dönemde ara ara kar yağışları sürecek. Kar yağışı başlayınca merkezde de hareketlilik meydana geliyor. İnsanlar kış boyunca Ladik Akdağ'a gidiyor. Bu anlamda hareketlilik yavaş yavaş başladı. Rezervasyonlar da geliyor, belediyenin de hazırlıkları şu an tamam. Son 4 gündür yağan kardan dolayı Akdağ'a ulaşımda da herhangi bir sıkıntı yok, güzel bir sezon geçmesini bekliyoruz. Tabi bu da karın pistte uzun süre kalmasına bağlı' şeklinde konuştu.

KAPLICA TURİZMİ ÖNEMLİ

Kış turizminin ise sadece kayaktan ibaret olmadığını söyleyen Başkan Toktaş, kaplıca turizminin de önemine dikkat çekerek, "Kaplıca turizmi, kış turizminden nasibini alan dallardan birisi. Bu noktada Havza İlçesi, çok güzel kaynak sularına sahip ve güzel tesislerimiz var, misafirlerimizi Havza'ya da bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL / ÖZEL HABER