Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faruk Akıncı, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla korucular katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Komutan Yardımcısı Yarbay Faruk Akıncı, güvenliğin sadece kolluk güçleriyle olmayacağını, vatandaşların da dahlinin gerektiğini söyledi. Terörle 40 yıldır mücadele eden bir devlet olduklarını kaydeden Akıncı, Gümüşhane'de özellikle terör ilgili acı olaylar yaşanmaması için bilgi kırıntılarının bile önemli olduğuna değindi. Terör nedeniyle yaşanan acıları çocuklara bırakmamak için terörle topyekün mücadelenin çok önemli olduğunun altını çizen Akıncı, muhtarlardan destek istedi.
Toplantıda daha sonra Jandarma görevlileri tarafından Gümüşhane'de 1989 yılından bugüne gerçekleşen terör olayları ve son dönemde örgütün Karadeniz açılım grubuyla ilgili geniş kapsamlı sunum gerçekleştirildi. Gümüşhane'de 191 güvenlik korucusunun olduğu kaydedilen sunumda vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar aktarıldı.
Sunumda ve devamında gerçekleştirilen soru cevap bölümünde özellikle yayla evlerinde kati suretle yiyecek bırakılmaması, terör örgütü mensuplarının şüphe çekmemek için yayla evlerindeki yiyeceklerin tamamını değil de bir kısmını aldığı örnekleriyle anlatıldı.
Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Ali Arıkan ise 3 yıl Şırnak'ta görev yaptıktan sonra Gümüşhane'ye gelmiş birisi olarak Türkiye'nin 40 yıla yakındır gündemini işgal eden terör sorununun çözümünde en büyük yardımcı etkenin halk desteği olduğunu söyledi.
Karadeniz'de bölücü terör örgütü mensuplarına halk desteğinin minimal düzeyde olduğunu kaydeden Arıkan, bu toplantıların amacının terör örgütüne karşı vatandaşlara bilinç kazandırmak olduğunu belirterek, 'Sizden en büyük isteğimiz istihbarattır. En küçük şüphenizde güvenlik güçlerimize bilgi verirseniz arkadaşlarımız bunu değerlendirirler. Her türlü teknik donanımımız var artık Allah'a şükür' dedi.

Teröristler yayla evlerinden aldıkları gıdaları şüphe çekmemek için parça parça