Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen Kumru Erçallar Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Sarıkamış'tan Sarıkaya'ya, Kumru Halkı Şehitlerin İzinde Projesi', Düzoba Yaylası'nın Sarıkaya mevkisinde hayata geçirildi.
Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne katılanlar, Düzoba Yaylası'na kadar arabalarla gittiler. Ardından yaklaşık 2 kilometrelik yolu ellerinde bayraklarla geçip yaylanın en zirve yerlerinden olan Sarıkaya mevkisine adını veren yöremiz için özel anlamları ve efsanesi olan Sarıkaya kayalık alanına ulaştılar. Kar yağışının olduğu, sıcaklığın eksi 10 derecelerde olduğu yaylada, katılımcılar Sarıkamış şehitlerinin yaşadığı atmosferi ve zorlukları bire bir yaşadılar.
Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Evin, 'Öğrencilerimize bir tarih bilinci kazandırmayı ve vatan sevgisini farklı bir atmosferde anlatmayı hedeflenen proje bir isim benzerliğinden yola çıkılarak hazırlandı. Sarıkamış ile Sarıkaya'nın isim benzerliği ve hava şartlarının benzerliği ile Sarıkamış'ta yaşananları, Sarıkaya'da yeni nesle anlatalım ve bir nebze yaşatalım istedik' diye konuştu.
Kumru Kaymakamlığınca katılımcılara dönemin ruhuna uygun olarak buğday ekmeği ve tahin dağıtıldı. Günün anısına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan atkı ve bereler katılımcılara hediye edildi.
Şehitlerin izinde yürüyüşüne Kumru Kaymakamı Deniz Kılınç, Karakol Komutanı Üsteğmen Şaban Özilik, Emniyet Âmiri Bahadır Baş, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, müftülük personeli, lise öğrencileri ve Kumrulu vatandaşlardan oluşan yaklaşık 150 kişilik bir grup katıldı.

Kumru’da Sarıkamış etkinliği