Nazım Hikmet'in 116. doğum günü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şubesi tarafından düzenlenen söyleşi ve mini konserlerle kutlandı. Nazım'ın şiirlerinin okunduğu, hayatından kesitlerin anlatıldığı programda, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz de bağlamasıyla usta şairin şiirlerinden bestelenen türküleri seslendirdi.

HAYATI VE AŞKLARI ANLATILDI

Etkinlikte, Tiyatro Sanatçısı Yaşar Gündem, Nazım Hikmet şiirlerini yorumladı. Programda Cem Kükey, Nazım Hikmet'in cezaevi günlerini, Yazar Refik Baskın şiirlerine ilham veren aşklarını, Gazeteci Şakir Demirci ise şairin Türkiye'den nasıl kaçırıldığına ilişkin bilinmeyenleri dinleyicilerle paylaştı. CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ile EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, birlikte konser verdi. Usta şairin bestelenen şiirlerini birlikte seslendiren Akcagöz'e, dinleyiciler de eşlik etti.

TARİHSEL BİR DEĞER VE IŞIK

ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen, 'Bazı insanlar vardır ki, doğumu insanlığa, ülkesine, dünyaya bir ışık gibi doğar, son derece bereketlidir. Bizim için Nazım Hikmet de böylesine tarihsel bir değer ve ışık. Her ne kadar onu vatan haini olarak ilan etse de biz gerçek bir vatanseverin 113. doğum gününü kutlamaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.