Samsun'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, partisine yönelik eleştirilerde bulundu. Sarıbal, "Atatürk döneminde dahi, hiçbir zaman bu topraklarda laiklik ve demokrasi olmadı. CHP'nin içinde askeri vesayetçiler var" dedi.

ÇİZGİLERİ VESAYET BELİRLEDİ

Muhalefetin daha etkili yürütülmesi için basının çok önemli bir noktada olduğunu ifade eden Sarıbal, "Saray'a sıkışmış gazetecilik, en büyük sorunlarımızdan. Türkiye'de kapitalizm muhalifleri bastırıyor, işçilerin grev hakkını engelliyor. İnsanların sesini duyurmak için kendini yakmaktan başka çaresi yok. Atatürk döneminde dahi hiçbir zaman bu topraklarda laiklik ve demokrasi olmadı, çizgileri hep askeri vesayet belirledi. Partimin de içinde bulunduğu askeri vesayeti ve bitmiş bir devleti savunma iradesi nedeniyle bu günleri yaşıyoruz" diye konuştu.

HEPİMİZİN SUÇU VAR

Muhalif seslerin her zaman baskı altında olduğunu vurgulayan Sarıbal, "68 ve 80 hareketleri kontrgerilla, devlet ve asker her türlü şiddetle bastırdı, 1980 darbesi ile bugünlerin zemini hazırlandı. Şimdiki tek adam düzeninde suçumuz var, bir gün birinin bu askeri vesayetle ülkeyi ele geçireceğini tahmin edemedik" ifadelerini kullandı.
Sarıbal, CHP İstanbul İl Başkanı'na soruşturma açılmasını ise "İstedikleri muhalefet çizgisinde olmayanları cezalandırmak niyetindeler" sözleriyle değerlendirdi.

Şükrü Berk ASKAR