Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen törende 7 gazi ile 8 şehit ailesine törenle 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

'Değerlerimize sonsuza dek sahip çıkacağız'
Törende bir konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıklarını düşündüğümüzde devletimiz ne yapsa azdır. Şehitlik ve gazilik hiçbir maddi karşılıkla mukayese edilemez. Hamdolsun devletimiz şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkacak imkanlara sahiptir. Hayatımızı, uğruna feda ettiğimiz değerlerimize sonsuza dek sahip çıkacağız' dedi.
Konuşmanın ardından Vali Osman Kaymak, gazilere ve şehit ailelerine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti. Törene ayrıca; Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, komutanlar, polis amirleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası