Türk futbolunun acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için bu kente giden Samsunspor takımı saat 09.30 sıralarında Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kazada kaybetmişti. Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Bu kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştı. Takım kaptanı Emin Kar da yoğun bakımdan çıktıktan sonra belden aşağısı felç olmuş ve yaşantısına tekerlekli sandalyeye mahkum olarak devam etmek zorunda kalmıştı.
20 Ocak 1989 kazasında hayatını kaybeden ve sakat kalan futbolcular için Piazza AVM'de anma töreni düzenlendi. Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Bu şehrin çocukları Samsunsporludur' projesi kapsamında Samsunspor'un düzenlenen etkinliğe binlerce öğrenci, eski ve yeni Samsunspor oyuncuları katıldı. Kaza yapan takımın fotoğrafının AVM tavanına çekildiği sırada ise kazada sakat kalan Emin Kar ve etkinliğe gelenler duygu dolu anlar yaşadı.
Yapılan etkinlikte tekerlekli sandalye üzerinde konuşan eski takım kaptanı ve başkanı Emin Kar, 'Kazanın üstünden 29 yıl geçti. Bu acı aynı ilk günlü gibi paylaşılıyor. 'Bu şehrin çocukları Samsunsporludur' projesi 2 yıldır burada devam ediyor. Bizim hatırlanmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel anma etkinliğini bizlere yaşatan herkese teşekkür ederim' dedi.

Vali Kaymak: 'Samsunspor'a bağışta bulunmayanlar, kağıt toplayıcısını örnek alsın'
Samsunspor'a gerekli desteğin yapılamaması durumunda zor günlerin beklediğini ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Maalesef amacımıza hala ulaşamadık. İstenilen parayı hala toparlayamadık. Tahtanın açılması ve yeni transferler yapmamız lazım. Aksi takdirde ikinci yarıda bizi zor günler bekliyor. Ümitlerimiz hala tükenmiş değil. Buradan özellikle imkanı olan arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Destek olmayanlar tüm imkansızlıklara rağmen kağıt toplayarak Samsunspor'a bağışta bulunan Kibar amcayı örnek alsın. İmkanı olup da destek vermeyen, seyreden arkadaşlara sesleniyoruz. Bugün aynı 20 Ocak 1989 tarihindeki kaza gibi yine kara gündeyiz. Lütfen Samsunspor'a el atalım. İnşallah Samsunspor'u eski şaşalı günlerine geri getiririz. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Başkan Tok: 'Samsunspor'a desteğimiz her zaman devam edecek'
Samsunspor'a her zaman destek verdiklerinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Samsunspor bundan 29 yıl önce kara gün yaşamıştı, bugün de kara gün yaşıyor. Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Valimiz yeni vali olmasına rağmen Samsunspor'a yardım kampanyasına organizasyon başkanlığı yapıyor. Bizler de belediyeler olarak elimizden gelen desteği yapıyoruz. Bundan sonra da Samsunspor'a destek vermeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
Etkinlik, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Samsunspor’un kazasında sakat kalan Emin Kar’dan yürek burkan bakış