Gültekin Tırpan için özel olarak kameraların karşısına geçen silah arkadaşlarının 'Biz yanımıza içme suyu dahi almaya üşenirken, o ise abdest suyunu alıp araziye çıkıyordu' sözü yürekleri dağladı.
18 Ocak 2016'da Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 özel hareket polisinden Gültekin Tırpan için adının verildiği 4 yıl öğrenim gördüğü meslek lisesinde şehadetinin 2. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Sınıf arkadaşlarının yanı sıra birlikte özel harekat eğitimi alıp sırt sırta görev yaptığı arkadaşlarının Tırpan için söylediği 'Biz yanımıza içme suyu dahi almaya üşenirken sen abdest suyunu alıp araziye çıkıyordun' ifadeleri ise izleyenlerin yüreklerini burktu.
Annesi Neriman Tırpan ile babası Hüseyin Tırpan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, polisler, öğretmenler, öğrenciler ve sınıf arkadaşlarının da katıldığı programda okunan hatim duasının ardından şehidin sevdiği yemekler konuklara dağıtıldı.

Şehit Gültekin Tırpan dualarla anıldı