Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Okur-Yazar Buluşması etkinliğinde çocuklarla buluştu. Canik Kültür Merkezi'nde Yazar Ayşegül Kara Zorlu'nun katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Genç, yeni bin yılın başında bilginin önemine dikkat çekti.

EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİDİR

En büyük gücün bilgi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu bilgiden geçiyor. Bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. En büyük güç bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir" dedi.

SANAL ALEMİ AŞMALIYIZ

Okumanın önemine dikkat çekerek, çocukları yazarlarla buluşturduklarını ifade eden Genç, 'Maalesef çocuk ve gençlerimiz sosyal medyayı gereğinden fazla kullanıyor. Elimizdeki cep telefonları kadar kitapları almadığımız sürece başaramayız. Mesela yeterince kitap okumuyoruz. Ülkemizdeki mesele kitap bulamama, kitaba ulaşamama değil, kitap okumama sorunudur. Bugün gençlerimizin 4'te 3'ü internet kullanıyor. Mutlaka sanal alemi aşmalıyız. 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Okulumuzu okuyacağız, kitap okuyacağız, ama en önemlisi dünyayı, çağı, geleceği doğru okuyacağız. Kitap okuyarak geleceği okuyabiliriz. Doğru okumak, doğru işler yapmamızı sağlar" diye konuştu.

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME

Herkesin yerli ve milli düşünmek zorunda olduğuna da vurgu yapan Genç, "Yaptığımız her işte yerli ve milli düşünmek, ona göre adım atmak zorundayız. Bu nedenle çocuklarımız mutlaka yerli hafızaya sahip olmalıdır. Bilgisayarın hard diskini düşünün. Bu hard diske ne yüklerseniz, bilgisayar size onu sunar. Yani çocuklarımızın beynini, aklını hard disk gibi düşünürsek, eğer biz yavrularımızın beyinlerinde yerli hafıza oluşturamazsak, gençlerimizin aklını başkaları teslim alır. İşte bu nedenle belediye olarak çocuk ve gençlerimizi ilimle, milli ve manevi değerlerimizle besliyoruz. En büyük yatırımı eğitime yapıyoruz" şeklinde konuştu.

KİTAPLARINI İMZALADI

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yazar Ayşegül Kara Zorlu da, kitaplarını imzalarken, çocuklara kitaplarında yazdığı yazılar hakkında bilgiler verdi. Etkinlik sonunda Başkan Genç, yazar Zorlu'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Etkinliğe Başkan Osman Genç ve yazar Ayşegül Kara Zorlu'nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bakiye Can Usta ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün de yer aldı.