Altyapı çalışmaları tamamlanarak arsa tahsisin başlanan Havza Organize Sanayi Bölgesi yapılan tanıtım hamleleriyle birlikte yatırımcıların öncelikli seçenekleri haline geldi. Uluslararası bir şirket olan Gemikaya Holding Arkoz Gazbeton yetkilileri üretim tesisi kurmak için Havza OSB'de incelemelerde bulunarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretler kapsamında Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret eden Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, TSO Başkanı Erkan Acar Gemikaya Holding CEO'su Murat Avcı ve holding yetkilileri Vali Kaymak'a yapılacak olan yatırım hakkında bilgi verdi.

75 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Gemikaya Holding CEO'su Murat Avcı, Havza OSB'nin ikmal imkanları ile yatırımcı için önemli avantajlar sunduğunu belirterek, 'Demiryolu bağlantısı, karayolu ve deniz yoluna yakınlığı ile Havza OSB yatırım için çok uygun. İnşallah 75 milyon liralık bir yatırım planlamaktayız ve kurulacak fabrikamızda 350 kişi istihdam edilecek. Önümüzdeki hafta içerisinde yer tahsisi için başvurumuzu yapacağız ve bir yıl gibi bir sürede faaliyete geçeceğiz'dedi.

İMKANLAR SAĞLANACAK

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise yapılacak yatırımın önünü açmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, "Amacımız Havzamıza yatırım kazandırmak. Yatırım için ilçemize gelen herkese kapımız açık ve elimizden gelen imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

KAPIMIZ AÇIK

Kurulacak üretim tesisinde 350 kişinin istihdam edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Murat İkiz de, "İnşallah burada yapılacak yatırımlarla ilçemizde istihdam sorunu kalmayacak. Havza Belediyesi olarak ilçemize gelecek her yatırımcıya kapımız açık. Havza OSB sunduğu imkanlar ile yatırımcıların gözbebeği ve öncelikli tercihleri arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

YATIRIMCININ YANINDAYIZ

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise ilçenin kalkınmasında yatırımın önemine değinerek, 'İlçedeki istihdam sorunun çözülmesi için OSB'nin bir an evvel hayata geçmesi çok önemli. Bunun için de sizin gibi girişimci ve yatırımcılara ihtiyacımız var. Bizler OSB'ye gelecek yatırımcılarımızın yanında olacağız ve elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. İnşallah yatırınız öncelikle ülkemize, bölgemize ve sizlere hayırlı olur" dedi.