5 yıl önce sadece hayaldi şimdi ise gerçek
2018 yılı içinde bölgede yapılması planlanan çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bundan 5 yıl öncesine kadar Sürmeli'de beton yol sadece hayaldi. Büyükşehir Belediyesi olarak zorda kalmadıkça asfalt kullanmıyoruz. Dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü nedeniyle beton yol tercih ediyoruz. Sürmeli gibi birçok mahallemiz bu beton yollar ile buluştu. 2018 yılında daha da fazlasını yapmayı planlıyoruz. Bir gemide hep beraber geleceğe doğru gidiyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kurmaya çalışıyoruz. Kolları sıvayıp ayağınıza çizmeleri giyip bir uğraş vermenizle oluyor bu işler. Mesela bu yolun uzun ömürlü olması için size düşen görevler var. Ağır tonajlı araçlardan yollarımızı koruyun. Yüklü araçlarla burada bir şeyler yapmak isteyeni uyarın. Bunlar milli servettir. Hep birlikte sahip çıkmamız lazım' dedi.

'Sürmeli'de organik tarım desteklenecek'
Sürmeli Mahallesi'nde vatandaşların organik tarım ile yakından ilgilendiğini bildiklerini ve bu kapsamda Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığının vatandaşlara her türlü desteği sağladığını da hatırlatan Başkan Yılmaz, 'Atalarımızın kanlarıyla suladığı bu topraklarda bize de daha fazla çalışmak düşer. Ülkemiz için her zaman daha fazla şeyler yapmamız lazım. Siz de köylerinizdeki üretim ve rençperliği artırın. Aylık gelir garantisinin peşinde koşuyoruz. Halbuki gelişmiş ülkelerde insanlar üretim ve kalkınma ile ilgili gayret ve çabalarını artırıyor. Memleketin kalkınması ticaretten ve üretimden geçiyor. Sürmeli Mahallesi özellikle organik üretimle ilgili bir mücadele veriyor. Biz bunun farkındayız. Bu yüzden Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir zaman desteklerimizi esirgemedik, esirgemeyiz de. Kullanımı açtığımız bu yol Sürmeli Mahallesi'nin zenginleşmesine sebep olmalı. Üretimin artmasını sağlamalı' diye konuştu.

Ülkenin geleceği için dua edildi
Başkan Yılmaz, 'Her beraber bu ülkenin geleceği için dua edelim' diyerek Afrin harekatında görev alacak askerler için vatandaşlardan dua etmelerini istediği konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 'Afrin harekatı için tüm planlar hazır. Özel eğitimli askerlerimizden oluşan 2 tugay görev alacak. Fırat Kalkanı'nda bölgeyi IŞİD terör örgütünden temizleyen devletimiz şimdi de Afrin harekatı ile bölgedeki PKK/PYD unsurlarını kuşatacak. Arazi yapısı dolayısıyla burada hava harekatı ağırlıklı olacak. Askerlerimizi zorlu günler bekliyor. O yüzden hep beraber dua edelim. Ülkemizin geleceği için, askerlerimizin sağ salim dönmesi için dua edelim.'

Başkan Yılmaz Afrin harekatı için dua istedi