Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgi Güvenliği Teknolojisi programı öğrencilerinden Muhammed Arif Kurum, Mustafa Kılıç, Şule Konak, Melisa Balaban; Öğr. Gör. Turgay Erdemir danışmanlığında sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında 'Geleceğe Sinyal Ver' isimli projeyi gerçekleştirdi.
Projenin amacının her yıl binlerce can ve mal kaybına sebep olan trafik kazalarının sebeplerinden biri olan sinyal vermeme problemine farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi. Turgay Erdemir, özellikle Kdz. Ereğli ilçesinde basit olan bu kurala uyulmadığı gözlemlendiğini, proje konusunun bu doğrultuda ortaya çıktığını belirtti. Proje kapsamında öğrenciler hazırlamış oldukları el broşürlerini ve afişleri yetkili kurumlardan aldıkları izinler doğrultusunda Kdz. Ereğli'de yer alan araçlara dağıttı.
Ayrıca sinyal vermenin önemini ve nasıl yapılması gerektiğini anlatan videoyu Ereğli sosyal medya gruplarında paylaştı. Öğrencilerden Muhammed Arif Kurum küçük ve basit kurallara uymanın büyük kayıpların önüne geçeceğini vurgulamış ve hemen direksiyonun solunda bulunan sinyal kolunun yerini hatırlattı. Öğrenciler projeye destek olan direksiyon eğitmeni Zafer Aksoy'a teşekkür ettiklerini belirttiler.

BEÜ öğrencilerinden “Geleceğe sinyal ver” projesi