Mali ve idari açıdan zor günler geçiren Samsunspor, her gün yeni bir sıkıntıyla karşılaşıyor. Birçok futbolcusu alacakları ödenmediği için serbest kalan ve takımdan ayrılan kırmızı-beyazlılarda takımın son antrenmanına alacakları söz verilen tarihte ödenmeyen eski gol kralı Ayite ve Samed Kılıç katıldı. Teknik Direktör Engin İpekoğlu yönetiminde Nuri Asan Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Samsunspor'da futbolcular Gökay İravul ve Ahmet Cebe antrenman öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

DAHA KÖTÜ GÜNLER GELEBİLİR

Futbolcuların sadece maçlara odaklanması gerektiğinin altını çizen deneyimli futbolcu Ahmet Cebe, 'Bu hafta çok önemli bir maçımız var. Bulunduğumuz durum belli. Çok da iyi hazırlanamadık maça. Bugünden itibaren tamamen maça odaklanacağız. Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü bizden 1 puan yukarıda ve direkt rakibimiz. Bu maçtan en az 1 puan alırsak, 1 hafta sonra oynayacağımız Manisaspor maçını yeneceğimizi düşünüyorum. Bu ilk 2 maç bizim için çok büyük önem arz ediyor. İlk 2 maçta alacağımız güzel sonuçlar şehri ayağa kaldırabilir. Destek kampanyasına herkes elinden geldiğince destek veriyor. Valimiz ve belediye başkanlarımız da destek oluyor. Daha da iyi olabilir. Futbolcular olarak bundan sonra sadece işimize odaklanmamız gerekiyor. Daha kötü günler de gelebilir. Bunların yaşanmaması ve Samsunspor'u hedeflediği yerlere taşımaya gayret gösteriyoruz' dedi.

'TARAFTARIMIZI SEVİNDİRMEK İSTİYORUZ'

Tüm sıkıntılara rağmen kendilerine destek veren taraftarlara galibiyet hediye etmek istediklerini vurgulayan Gökay İravul, 'Yaşadığımız sıkıntılar herkes tarafından biliniyor. Valilik öncülüğünde başlatılan kampanya ile sıkıntılar yavaş yavaş halledilmeye çalışılıyor. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumu bir kenara bırakmalıyız. Çünkü Pazartesi günü çok önemli bir maça çıkacağız. Giden oyuncuları da düşünürsek, her maç bizim için final havasında geçecek. Güzel sonuçla Gaziantep'ten dönmek istiyoruz. Bizle yatıp bizle kalkan insanları mutlu etmek istiyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar gereği tam anlamıyla fiziksel ve zihinsel olarak burada olamadık. Bugünden itibaren bu düşünceleri kenara bırakıp galip gelmek istiyoruz. Oynayacağımız ilk 2 maçtan en az 4 puan alırsak hem ilk yarıya iyi başlayacağız hem de bulunduğumuz konumdan yukarılara doğru uzaklaşacağız' diye konuştu.