18 Ocak 2015 tarihinde yapılan oyuncu seçmelerinin ardından çalışmalarına başlayarak üç yıl içerisinde sergiledikleri 14 tiyatro oyunu ile büyük bir beğeni kazanan Kuşadası Belediye Tiyatrosu üçüncü yaşını kutladı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde sahneledikleri 'Varyete Sanatçıları' isimli oyunla perdelerini açan Kuşadası Belediye Tiyatrosu, Anne, Yaşasın Kavuniçi, İdeal ve İnsanlık, Üç Kadın Hikayesi, Işık Görünüyor, İnsan Doğayla Yaşar, Küçük Sakar Cadı, Entrikalı Dolap Komedyası, Biz Kadınlar, Dar Alanda Uzun Hikayeler, Bu Senin Dünyan, Bizim Çocuklar, Duvarların Ötesi isimli oyunlarla farklı yaş gruplarından binlerce Kuşadalıyı tiyatro ile buluşturdu.
Kuşadası Belediye Tiyatrosu'nun üçüncü kuruluş yıldönümü kokteyline Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile eşi Nil Kayalı, kursiyerler ve kursiyerlerin aileleri ile birlikte sanatseverler katıldı. Kokteylde Kuşadası Belediye Tiyatrosu Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu kursiyerleri tarafından sergilenen dans gösterisi beğeni ile izlendi.
Kutlamada konuşan Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nurten Helik, kurulduğu günden bu yana 14 oyun sergileyen Kuşadası Belediye Tiyatrosu'nun üçüncü yaşını kutluyor olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek toplumun tüm kesimlerine tiyatro ile buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Helik 'Kuşadası Belediye Tiyatrosu olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen festivallere katıldık. Turnelere çıkarak, oyunları daha fazla seyirci ile buluşturduk. Varyete Sanatçıları oyunu, en iyi yönetmen kategorisinde 15. Direklerarası Seyirci Ödülüne, Küçük Sakar Cadı oyunu ise en iyi çocuk oyunu kategorisinde 17. Direklerarası Seyirci Ödülülüne layık görüldü. Bildiğiniz üzere geçen sene ilk tiyatro festivalimizi gerçekleştirdik. Bu yolda bizlere her zaman desteklerini sunan Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Özer Kayalı'ya, tüm tiyatro kursiyerlerimize ve bizi oyunlarımızda hiç yalnız bırakmayan Kuşadalılara çok teşekkür ederim' dedi.
Helik'in ardından konuşan Başkan Kayalı, tiyatronun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekerek Kuşadası Belediye Tiyatrosu'nun 270 kursiyeri ile birlikte her geçen gün genişleyen büyük bir aile olduğunu söyledi. Çocuk, gençlik, kadın ve yetişkin grupları tarafından sahnelenen tiyatro oyunlarını izlemenin kendileri açısından mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan Kayalı 'Tiyatroya verdiğimiz önem ve destek önümüzdeki süreçte de artarak devam edecek. Kuşadası Belediye Tiyatrosu'nun üçüncü kuruluş yıldönümünü kutluyor, nice başarılı yıllar diliyorum' dedi.

Başkan Kayalı, bazı gazetelerde ve sosyal medya hesaplarında yer alan kalp krizi geçirdiğine ilişkin haberler ile ilgili olarak da bir açıklamada bulundu. Kalp krizi geçirmediğini, dört buçuk yılın ardından yaptırdığı check-up sonucunda bir damarında tıkanıklık tespit edilmesi üzerine küçük bir operasyonla damarına stent takıldığını belirten Kayalı 'Allah'a çok şükür dimdik ayaktayız' dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Kayalı, Kuşadası Belediye Tiyatrosu oyuncuları ve kursiyerleri ile birlikte 3'üncü yıl pastasını kesti.

Kuşadası Belediye Tiyatrosu 3 yaşında