Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyeleri, dün sona eren 2017-2018 eğitim-öğretim yılına dair değerlendirmelerde bulunmak üzere Uğur Mumcu Parkı'nda buluştu. Şube adına konuşan Başkan İsmail Yavuz, "15 yılda 6 kez değişen sınav sistemiyle öğrenci ve velilerin kafası karıştırıldı. Sınav sisteminde yapılan değişiklikle öğrencilerin en az yarısı imam hatip liselerine gitmek durumunda kalacak" ifadelerini kullandı.

YOĞUN DİNSELLEŞME

Yavuz, dini vakıf ve cemaatlerin okullarda etkin şekilde boy gösterdiğini iddia ederek, "Değerler eğitimi adı altında tamamına yakını dini içerikli ders ve seminerler veriliyor. Okullarda yaşanan yoğun dinselleşme ve eğitimi ticarileştirme uygulamaları okullarımızı eğitim yuvası olmaktan uzaklaştırdı" diye konuştu.

SORUNLAR BÜYÜK

Kamudan ihraçların yüzde 35'inin eğitim alanında olduğunu belirten Yavuz, "Darbe girişimi sonrasında yapılan düzenlemeler ile öğretmenlerin iktidara sadakat ilkesi ile çalıştırılması hedefleniyor. İkili öğretim, kalabalık sınıflar, taşımalı eğitim, çocukların dini vakıf ve cemaatlere yönlendirilmesi eğitimde temel sorunlar. Resmi öğretmen açığı 109 binken, ataması yapılmayan öğretmen sayısı 438 bin. Öğretmenlik mesleğini rencide eden açıklamalar neticesinde okullar şiddet yuvası haline geldi" dedi.

Şükrü Berk ASKAR