Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'nin mayıs ayında bin 44 gün sonra katıldığı ilk AK Parti grup toplantısında 'Metal yorgunluğu var' diyerek teşkilatlarda yıl sonuna kadar yapılacak değişimlerin sinyalini verdi. AK Parti'de temmuz ayında başlayan kongre sürecine, ekim ayında büyükşehir olmayan illere öncelik tanınarak ara verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇTİ

Samsun'da AK Parti Genel Merkezi'nin kararıyla 5 ilçe başkanı belirlenirken, il başkanlığı süreciyse ardında birçok tartışma ve soru bıraktı. AK Parti Samsun il teşkilatında AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal başkanlığında birden fazla temayül toplantısı gerçekleşti. Yapılacak olan son temayülden önce Haber Gazetesi 22 Aralık 2017 tarihinde Muharrem Göksel'in görevinden alındığını okurlarına duyurdu. Turan ile Ünal'ın Samsun'da gerçekleştirdiği son temayüldeyse 10 aday adayını belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililerden oluşan 400 kişi değerlendirdi.
Adaylarla ilgili milletvekilleriyle de istişareler gerçekleşti. Oylamalarda öne çıkan 5 isim, İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, eski İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, eski Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu ve AK Parti İl Başkan yardımcıları Hakan Karaduman ile Salih Çelik AK Parti Genel Merkezi'ne davet edildi. Teşkilat Başkanlığı'nda tek tek yapılan mülakatların ardından il başkan adayları, Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun'un yeni il başkanının Hakan Karaduman olmasına karar verdi.

GENÇLİK KOLLARINDAN İL BAŞKANLIĞINA

AK Parti'de gençlik kollarında siyasete başlayan ve 2004-2006 yıllarında AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Karaduman, 2012 yılında il başkanı seçilen Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın yönetiminde yer aldı. Karaduman daha sonra 2015 yılında da Muharrem Göksel'in başkanlığındaki yönetim kurulunda görev yaptı. Uzun süren temayül heyecanının ardından Cumhurbaşkanlığı Erdoğan tarafından Samsun İl Başkanlığı'na getirilen Karaduman, AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'tan görevlendirme belgesini aldı. Karadeniz Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve Samsun İl Koordinatörü Cumhur Önal da belge töreninde bulundu. AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, daha sonra Ankara'daki ilk ziyaretini Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a gerçekleştirdi.

İLK MESAJ SOSYAL MEDYADAN

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın ilk mesajı ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleşti. Başkan Karaduman mesajında şu ifadelere ver verdi: "Samsun AK Parti İl Başkanlığı görevini yüksek takdirleriyle tarafıma layık gören Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Liderimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz şükranlarımı arz ederim. Cenab-ı Allah, yüklendiğimiz bu onurlu görevin gereğini layıkı ile yerine getirmeyi nasip etsin."

Karaduman'ın önce tamamlanmamış ilçe kongrelerinin tamamlayarak ardından hızlı şekilde il kongresine hazırlanması bekleniyor.

Zerrin SOMUNCU