Samsun'un Yakakent İlçesi'nde yaşayan bazı vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından ilçeye yapılacak kanalizasyon çalışmaları için istenen ücretlere tepki gösterdi.

BÜYÜK 'KAZIK'

Vatandaşların imza toplayarak SASKİ'ye müracaat ettiğini söyleyen Yakakent halkından Ali Akça, "Her yerde hizmetin bir karşılığı mutlaka var. Ama bunun karşılığı milletin anasından emdiği sütü burnundan getirmek değil. Böyle fahiş bir fiyatla hizmet verilmesi dünyanın neresinde görülmüş? Hangi büyük belediye böyle bir nedenle halkını deyim yerindeyse soyuyor? Bu Yakakent halkına büyükşehir belediyesinin atmış olduğu büyük bir kazıktan başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

ADİL HİZMET BEDELİ OLMALI

SASKİ'nin istediği ücretin emlak vergisinin iki katını geçemeyeceğini söyleyen Hatun Genç ise "Buna göre planlama yapmaları gerekir. Bizi mağdur etmeye hakları yok. Buradaki halk fakir. Bu iş için istenen ücretler makul bir seviye olan 300 veya 500 gibi bir rakam olabilir. Ama fiyatlar çok yüksek. Burada evler genel olarak iki üç, genellikle tek katlı. İki katlı bir binanın kanalizasyon bedeli 2 bin 500-3 bin lira civarında. Bağlama ücretleriyle bu meblağ katlanıyor. Bu miktarı hiç kimse veremez. Adil bir hizmet bedeli olarak istenecek paraya kimsenin itirazı olmaz' dedi.

Zerrin SOMUNCU