Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi yarıyılının sona ermesi nedeniyle birçok okulda düzenlenen karne törenlerine katıldı. Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu, Ziya Esen Anaokulu, Şerife Bacı Anaokulu ve Özel Artı Bilgi Koleji'nde düzenlenen karne törenlerinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Genç, onlarla bol bol sohbet etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Fatih İmam Hatip Ortaokulu Zekeriya Özkan'ın da yer aldığı törenlerde, öğrencilere karnelerini ve ödüllerini veren Başkan Genç, "Yeni Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz. Çocuklarımız ve gençlerimizden isteğimiz yerli ve milli hafızaya sahip olmalarıdır" dedi.

200 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Eğitime bugüne kadar fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, "Çocuk ve gençlerimiz için kültür ve eğitim merkezleri yaptık. Bugün Canik'te hayata geçirdiğimiz eğitim, kültür, sanat, spor alanlarındaki tesislerimizden 5 binin üzerinde çocuk ve gencimiz yararlanıyor. Ayrıca ilçemizde eğitim altyapısı sorununu çözdük. Daha önce 7 olan eğitim yuvası sayısını 42'ye yükselttik. Okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini giderdik" diye konuştu.

YERLİ VE MİLLİ OLMAK ÖNEMLİ

Çocukların Türkiye'nin istikbali ve en büyük zenginliği olduğunu vurgulayan Genç, "Gençlerimiz sadece okulda okumakla yetinmemeli, dünyadaki gelişmeleri de iyi okumalıdır. Bizim gençlerimizden beklentimiz vatanına, milletine, ülkesine hayırlı, vatanperver, milli ve yerli bireyler olmalarıdır. Şunu unutmamalıyız ki, kariyerden çok milli ve yerli olmak daha önemlidir. Bizler de yaptığımız yatırımlarla gençlerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

KARNE HEDİYESİ OYUNCAK MÜZESİ

Canik Belediyesi olarak çocuklara bir de hediyeleri olduğunu belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde Karadeniz'in tek ve Türkiye'nin en büyük Oyuncak Müzesi'ni yaptık. Buradan çocuklarımıza karne hediyesi olarak bir müjde vermek istiyorum. Samsun'daki tüm çocuklarımıza karne hediyesi Canik Oyuncak Müzesini hediye ediyoruz. 15 günlük yarı yıl tatili boyunca tüm çocuklarımız Oyuncak Müzesi'ni ücretsiz olarak gezebilir. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.