Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve Şube Müdürü Cuma Arpacı ile birlikte Fatih Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine katılarak, öğrencilerin sevincine ortak oldu. Başkan Kul'un da mezun olduğu okul olan Fatih Anadolu Lisesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresi tarafından Kul'a 1976-1977 yılına ait 11. sınıf karnesi verildi.

VELİLERE ÇAĞRI

Karne heyecanı yaşayan çocuklara tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini tavsiye eden Başkan Kul, velilere de seslenerek, "Çocuklarımız yorucu bir süreci tamamladı. Bu süreçte özellikle notları iyi olmayan öğrencilerimizin aileleri daha anlayışlı olmalı. Çocuklarımıza kızmak yerine bu sorunun kaynağını bularak çözüm üretmeye çalışılmalı" dedi.

İLK VE TEK İLÇE

Öğrencilere kendilerine eğitim hayatının yanında spor ve kültür sanat dallarında hobiler edinmelerini tavsiye eden Kul, "Sadece derslerde başarılı olmak, iyi bir geleceği tek başına sağlamaz. Eğitimin yanında herhangi bir spor branşı ya da kültür sanat dalında kendinizi geliştirseniz, her yıl mezun olan yüzbinlerce öğrenci arasında fark oluşturursunuz. Terme, tekli eğitime geçen ilk ve tek ilçedir. TEOG sınavında çok başarılı neticeler aldık. Karne alan tüm yavrularımıza, çocuklarımızı tebrik ediyorum' diye konuştu.

KUL DUYGULANDI

Program sonunda Başkan Kul'un 1976-1977 yılına ait 11. sınıf karnesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafından verildi. Başkan Kul, yapılan sürpriz karşısında oldukça duygulandı.